Braduti cu ghimbir

Postat de Xandrinne in Dulciuri
17 Dec 2011 | 4024 vizualizari
Braduti cu ghimbir

Ingrediente

  • 2 oua, un praf de sare,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de ulei,
  • 1 lingura smantana (optional)
  • 1/2 lingurita amoniu pentru prajituri,
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir,
  • un praf de scortisoara,
  • faina cat cuprinde,
  • colorant alimentar verde (optional)

Mod de preparare

Ouale se amesteca cu zaharul si sarea, folosind o lingura de lemn. Se adauga treptat si uleiul, amestecand in continuare.

Se pune si smantana, amoniul stins cu zeama de lamaie, scortisoara si ghimbirul, dupa care se adauga faina. Se framanta. Se incorporeaza in aluat si colorantul.

Se intinde o foaie de aluat cu sucitorul si se decupeaza cu o forma braduti.

Se coc biscuitii la 180 de grade, cca 15 minute, sau pana incep sa se aureasca pe margini, in tava tapetata cu hartie de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Braduti cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Inghetata cu aroma de vanilie

Postat de Pungasa_Rogue

Inghetata cu aroma de vanilie

Se pune amidonul intr-un castron si se dilueaza cu putin lapte. Se adauga zaharul, galbenusurile si inca putin lapte si se omogenizeaza (eu am pus lapte caldut si probabil din pricina asta s-au...

Citeste continuarea

Placinta invartita cu fructe

Postat de simona72

Placinta invartita cu fructe

Fructele congelate(voi daca aveti folositi proaspete) se pun intr-o craticioara si se pun pe foc. Se adauga indulcitorul si din momentul in care fierb se mai lasa 10 minute pe foc. Se desface...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2011, 09:10
primaaaaaa ce darguti
la 17.12.2011, 09:25
supeer
la 17.12.2011, 09:31
buni
la 17.12.2011, 09:37
ce faini sunttt
la 17.12.2011, 11:35
ce dragalasi sant

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking