Ingrediente
- 4 litri de lapte proaspat;
- 6 linguri de smantana grasa;
- 6 linguri de iaurt natural (fara arome);
- zeama strecurata de la 1 lamaie sau cateva linguri de otet alb de calitate;
- o bucata mare de tifon, sita (strecuratoare), o oala inalta in care sa scurgem zerul.
Mod de preparare
Se pune laptele intr-o oala larga si inalta, la foc mic.
Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana pana devine o compozitie omogena.
Cand laptele se apropie de fiert se adauga compozitia din bol (cate o lingura, amestecandu-se de fiecare data).
Se adauga zeama de lamaie, se amesteca si se opreste focul.
Se lasa sa se separe (se alege zerul de branza), dupa care se strecoara prin tifon.
Se lasa la scurs in functie de preferinta consistentei si destinatiei (daca doriti o branza uscata, mai seaca, pentru pasca, papanasi, salate, fripturi etc. o lasati la scurs mai mult (cca 4-6 ore); daca doriti o branza mai uda, cremoasa, pentru bebelusi, budinci etc. o lasati la scurs maxim 2 ore.
Se pastreaza la frigider (4-6 grade).
Daca ti-a placut reteta noastra "Branza dulce (proaspata) din lapte de vaca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|