Branza fondue cu usturoi copt

Postat de privatelaura in Aperitive / Garnituri
1 Noi 2013 | 6187 vizualizari
Branza fondue cu usturoi copt

Prima data am mancat in Germania, la cumnata mea. bestiala! pura nebunie! pe cuvantul meu! recomand cu toata increderea...mai putin Timeei :))) reteta...sa zic asa, am vazut-o pe un canal culinar chiar aseara. azi ne-am delectat...;)

Ingrediente

  • o cutie branza fondue
  • o capatana usturoi
  • 2-3 foi dafin
  • 3-4 rosii uscate din conserva
  • ulei masline
  • sos soia
  • oregano uscat
  • sare cu condimente
  • cateva felii paine

Mod de preparare

Luam un vas termorezistent si presaram un pic ulei masline, cateva linguri sos soia. Taiem capatana de usturoi la un capat, aproape de margine, cu grija sa nu se desfaca. o asezam in vas, cu partea taiata in jos. O imbibam un pic in ulei si sos. Presaram sare cu condimente, inca putin ulei peste capatana de usturoi si asezam cateva foi dafin. Punem si cateva rosii uscate. Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor cam 20 - 25 minute, la foc mediu. 

Branza o crestam cu un cutit, eu am crestat-o in cruce. O punem la cuptor, la foc iute pentru 15 minute. Cand se umfla un pic, inseamna ca este facuta. Punem si feliile de paine la cuptor cat sa se faca un pic crocante. 

Ideal este sa o servim cu paine bagheta.

Dupa ce s-a copt usturoiul, indepartam folia si lasam un pic sa se raceasca. Presam usor capatana, astfel cateii de usturoi copt ies usor.

Scoatem branza de la cuptor. Servim cu paine si usturoi copt si condimentat. 

Pura nebunie! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza fondue cu usturoi copt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bagheta crocanta cu usturoi copt si branza fondue

Postat de merisor67

Bagheta crocanta cu usturoi copt si branza fondue

Usturoiul l-am crestat la capat si l-am asezat intr-o forma de tarta. Am amestecat uleiul cu condimentele si l-am pus peste usturoi. Am desfacut vasul ceramic in care este branza, iar folia...

Citeste continuarea

Branza fondue cu usturoi copt in sos de rosii

Postat de Dya

Branza fondue cu usturoi copt in sos de rosii

Incepem prin a pregati sosul de rosii astfel: in vasul cooker-ului asezam rosiile, capatana de usturoi taiata la unul din capete, pana aproape de baza, avand grija sa nu se desfaca, asa ca la mine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2013, 20:53
recomand cu toata increderea...mai putin Timeei )
Pai a zis ca d'asta ar manca si ea ))
la 01.11.2013, 20:55
Adica branza asta-i in fundul gol si umbla dupa catei de usturoi?
la 01.11.2013, 20:55
nu inteleg ce sa fac cu bagheta, la tipsul 3 : s-o "foloiesc" ? ))
la 01.11.2013, 20:57
Ina,daca-i mai lunga poate poti s-o f...
la 01.11.2013, 20:57
Tulaaaaaaaaaaai cum se prelingeeeeee ;xalivez si salivez si iar salivez si miroase atat de imbietor a usturoi,mie nu-mi place usturoiul,dar cine mai tine seama,ced ca m-am indragostit sa ma trezeasca cinevaaaaaaaaaa

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking