Branza ricotta la cuptor

Postat de Dulceatadetrandafiri in Aperitive / Garnituri
19 Apr 2011 | 3968 vizualizari
Branza ricotta la cuptor

Celor carora le place branza nesarata, fie ca aperitiv cu salata, fie intr-o combinatie de mancaruri usoare. Eu am pregatit-o cu fileuri de pangasius la cuptor si mix de salata.

Ingrediente

  • Pentru 6 bucati:
  • 250 gr branza ricotta
  • 2-3 linguri de parmezan ras
  • 1 ou batut usor
  • busuioc proaspat tocat marunt sau busuioc uscat

Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele mai putin busuiocul. Jumatate din cantitatea de busuioc o presari pe fundul unor forme de silicon (de muffins sau similare, eu am folosit o tava de silicon cu niste adancituri dreptunghiulare), imparti aluatul egal si torni in fiecare forma cam o lingura si jumatate de compozitie, apoi presari iar niste busuioc. Formele se pun intr-o tava cu apa pana la jumatea lor si tava se introduce in cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru aprox. o ora, sau pana se rumenesc la suprafata bucatile de branza.
Branza o scoti din forme dupa minimum 10 min dupa ce ai scos-o din cuptor. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Branza ricotta la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dovleac spaghetti la cuptor

Postat de ctlina

Dovleac spaghetti la cuptor

Incalziti cuptorul la 180°C. Taiati dovleacul in 2 cu atentie caci este destul de dur. Scoateti semintele cu o lingura. Puneti dovleacul cu partea taiata pe o placa acoperita cu...

Citeste continuarea

Aperitiv oua in aluat de pizza la cuptor

Postat de ctlina

Aperitiv oua in aluat de pizza la cuptor

Incalziti cuptorul la 220 °C. Amestecati braza rasa cu smantana, puneti piper (si sare daca branza nu este sarata). Asezati aluatul in forma ovala de 25 cm. Formati o barca,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2011, 23:52
Arata tare delicios
la 20.04.2011, 00:07
sunt maaare mancatoare de branza in toate formele ei, dar recunosc ca aceasta forma nu am incercat-o. trebuie sa trec la treaba
la 20.04.2011, 10:37
arata super
la 20.04.2011, 14:40
imi place
la 20.04.2011, 22:14

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking