Branzoaice

Postat de privatelaura in Prajituri
25 Sep 2013 | 19964 vizualizari
Branzoaice

Din ciclul...bune, calde si aromate! PS.este prima data cand fac, asa ca sa nu va legati de aspect :))) ca nu va mai dau :P am incheiat PS-ul :)))

Ingrediente

pt aluat:

  •  250 ml lapte dulce
  • 50 gr unt
  • 3 lg smantana
  •  3 oua
  •  4 lg zahar brut
  •  1 praf de sare
  •  700 gr faina
  •  5 gr drojdie uscata

pt umplutura:

  •  400 gr branza de vaci proaspata
  • 100 gr zahar brut
  • 1 mana stafide
  •  coaja rasa de lamaie
  •  2 oua

pentru uns si pudrat

  •  1 ou
  •  zahar pudra

Mod de preparare

Eu am folosit masina de aluat. Am pus in ordine, urmatoarele: laptele, untul, smantana, ouale, zaharul, sarea, faina si drojdia.

Intre timp, am pregatit umplutura de branza. Intr-un castron, am pus branza, am faramitat-o cu o furculita, am adaugat ouale si zaharul, am amestecat si la sfarsit am pus si stafidele si coaja de lamaie rasa.

Am amestecat bine si am dat deoparte sa se intrepatrunda aroma.

Cand s-a terminat programul de framantare, am scos aluatul pe o planseta infainata,  l-am taiat in doua si am intins doua foi, cam de 1 cm grosime, din care am taiat patrate mai mult sau mai putin egale.

Am pus cate o lingura cu branza in mijlocul fiecarui patrat de aluat si am impaturit strangand colturile opuse in diagonala. Chiar daca a iesit un pic din umplutura, le-am lasat asa. Am scos o tava de copt prevazuta cu hartie de copt, am asezat branzoaicele la distanta de vreo 2-3 cm una de alta si le-am uns cu ou batut. Am bagat tava in cuptor,  pe treapta de sus, la foc mediu, pentru vreo 45-50 minute, cat sa se rumeneasca frumos, nu mai mult :))) Dupa ce s-au copt, le-am scos si le-am lasat un pic sa se raceasca dupa care le-am pudrat cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor

Postat de Caty

Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor

Iata cum se prepara Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor Am scos din timp ingredientele ca sa fie la temperatura camerei. Am inceput apoi sa amestec faina cu drojdia...

Citeste continuarea

Desert branzoaice

Postat de mirela0911

Desert branzoaice

Se cerne faina intr-un bol. Se face o gropita in mijloc si se presara lingurita de zahar. Se adauga si drojdia proaspata zdrobita apoi se toarna 100 ml lapte caldut. Se amesteca putin in gropita...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 25.09.2013, 13:59
Bune tare ;-bd :- bd
la 25.09.2013, 13:59
Mama ce pofta mi-ai facut...
la 25.09.2013, 14:01
ce bune
la 25.09.2013, 14:02
Ce bune sunt! Vin la tine!
la 25.09.2013, 14:02
Grozave!!! Vreau si eu una!!!

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking