Ingrediente
- Aluat
- 500g faina
- 1cubulet de drojdie
- 2oua
- 1lingura zahar
- 1ceasca lapte caldut
- 1lingurita rasa cu sare
- 100g unt
- Umplutura
- 250g branza proaspata de vaci
- 2linguri zahar
- coaja de lamaie rasa
- 2oua
- stafide
- sare
Mod de preparare
Dizolvam drojdia intr-un bol cu putin lapte caldut,rasturnam peste faina cernuta,adaugam ouale batute cu sare si zahar,cate putin lapte caldut,framantam un aluat potrivit de tare adaugand cate putin unt topit;
dupa ce nu se mai lipeste de palme,acoperim si lasam sa creasca;
in acest timp pregatim umplutura;intr-un castron amestecam branza cu putina sare,zahar,coaja rasa de lamaie,1ou,si stafidele.
Dupa ce aluatul este crescut,intindem o foaie potrivit de groasa,taiem patrate de 10x10,punem pe mijloc o lingura de branza,adunam colturile,le punem in tava unsa cu unt sau hartie de copt,ungem cu galbenus,apoi le dam la cuptor pentru 30-40min;
se pudreaza cu zahar si se servesc calde dar si reci sunt bune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|