Desert branzoaice

Postat de diana_k in Prajituri
9 Apr 2013 | 103133 vizualizari
Desert branzoaice

Ingrediente

Aluat:

  • 550 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 50g drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri unt topit si racit
  • 3 linguri de ulei
  • 5 linguri de zahăr
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahăr de vanilie
  • coaja de lamaie

Umplutura:

  • 400g branza dulce
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • 2-3 linguri zahar

Mod de preparare

Aluat: Se dizolva drojdia in laptele caldut impreuna cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina si se lasa 10 minute la dospit.
Faina se cerne, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia umflata, se amesteca putin apoi se pun pe rand restul ingredientelor. Se framanta bine un aluat pe masa infainata. Se lasa la crescut timp de o ora si jumatate.

Intre timp se pregateste umplutura : branza bine scursa se amesteca cu oul, zaharul, coaja de lamaie si aromele. Eu folosesc blenderul de mana, astfel umplutura va fi mai fina, fara cocoloase. Se pot pune si stafide....copiilor mei nu le plac :(

Aluatul  crescut se intinde pe masa presarata cu faina si se imparte in patrate mari. Pe fiecare se pune cate o lingura de umplutura, se aduna capetele si se lipesc bine apoi si se asaza tava. Se mai lasa la crescut 20 minute, apoi se ung cu galbenusul de ou amestecat cu laptele, se presara zahar deasupra si se dau la cuptor la 180 de grade. Imediat ce se scot din cuptor se acopera cu un prosop ud si se lasa la racit.
Se servesc pudrate cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoaice" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Retete similare

Desert branzoaice

Postat de mirela0911

Desert branzoaice

Se cerne faina intr-un bol. Se face o gropita in mijloc si se presara lingurita de zahar. Se adauga si drojdia proaspata zdrobita apoi se toarna 100 ml lapte caldut. Se amesteca putin in gropita...

Citeste continuarea

Desert branzoaice sau poale-n brau moldovenesti

Postat de Pungasa_Rogue

Desert branzoaice sau poale-n brau moldovenesti

Se freaca drojdia cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se dizolva. Intr-un castron se cern 500 g faina. Se face o adancitura in mijloc si se adauga un praf de sare, untul moale, laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2013, 14:12
ce pofta-mi faci
la 09.04.2013, 14:13
la 09.04.2013, 14:15
Eu aduc cana cu lapte!!
la 09.04.2013, 14:20
minunate
la 09.04.2013, 14:31
o bunatate ,am facut si eu zilele trecute

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking