Desert branzoaice

Postat de mirela0911 in Prajituri
10 Mai 2020 | 3839 vizualizari
Desert branzoaice

Am facut aceste branzoaice intr-unul din weekend-uri si s-au terminat atat de repede ca in urmatorul weekend le-am pregatit din nou. Sunt atat de bune si cand le scoti din cuptor iti vine sa te arunci pe ele, fara sa te mai intereseze ca, totusi, sunt fierbinti.  "Aluaturi de casa"

Ingrediente

  • 700 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2 galbenusuri
  • 120 g iaurt grecesc
  • 30 ml ulei
  • cca 400 ml lapte
  • 3 lg zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg smantana
  • 1 ou
  • 100 g stafide aurii
  • 1 ou pt uns
  • zahar farin pentru pudrat

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un bol. Se face o gropita in mijloc si se presara lingurita de zahar. Se adauga si drojdia proaspata zdrobita apoi se toarna 100 ml lapte caldut. Se amesteca putin in gropita si se lasa sa dospeasca.

Restul de lapte se incalzeste impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si la final se adauga coaja rasa de lamaie. Dupa ce a crescut drojdia, se adauga sarea, galbenusurile batute usor, uleiul si iaurtul. Se amesteca dinspre mijloc spre exterior, turnand cate putin din laptele caldut. Dupa ce s-a incorporat toata faina, se rastoarna pe masa de lucru si se framanta. Daca este nevoie se mai adauga lapte sau faina, in functie de cum cere aluatul. Se framnata un aluat moale si nelipicios care se pune apoi in bol si se lasa sa isi dubleze volumul.

Intre timp se prepara umplutura. Intr-un bol se pune branza, oul, zaharul si smantana. Se omogenizeaza bine apoi la final se adauga stafidele.

Dupa ce a crescut aluatul, se imparte in 3 parti. Se intinde fiecare in forma dreptunghiulara apoi se taie in 6 patrate, Se pune in mijlocul fiecarui patrat cate o lg din compozitia de branza si se impacheteaza ca un plic, aducand spre mijloc colturile opuse.

Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa 15 minute sa mai creasca. Se ung cu oul batut si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. Se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert branzoaice sau poale-n brau moldovenesti

Postat de Pungasa_Rogue

Desert branzoaice sau poale-n brau moldovenesti

Se freaca drojdia cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se dizolva. Intr-un castron se cern 500 g faina. Se face o adancitura in mijloc si se adauga un praf de sare, untul moale, laptele...

Citeste continuarea

Desert branzoaice

Postat de licurici_lra

Desert branzoaice

Pentru aluat, drojdia se amesteca cu putin zahar, o lingura de lapte si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute sa creasca. Laptele se incalzeste cu zaharul, apoi se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2020, 22:04
Faine!
la 10.05.2020, 22:29
delicioase!
la 10.05.2020, 23:59
Ce frumoase si bune
la 11.05.2020, 00:51
la 11.05.2020, 08:05
pe gustul meu!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking