Ingrediente
Aluat:
- 750g faina
- 2 oua
- 25g drojdie
- 250ml lapte dulce caldut
- 10lg ulei caldut
- coaja rasa de la o porocala si o lamaie
- 1 pliculet zahar vanilat
- 100g zahar
- un varf de cutit de sare
Umplutura:
- 350g branza de vaci
- 2 oua
- 75g zahar
- 1 plic zahar vanilat
Pentru uns si ornat:
- 1 galbenus
- 1lg lapte
- zahar pudra
Mod de preparare
1.Intr-un bol am pus faina,in mijloc am pus sarea,zahar,coaja rasa de portocala si lamaie,drojdie,ouale,zahar vanilat si am mestecat cu o furculita.Apoi am pus incet-incet laptele caldut si am continuat sa framant cu mainile.Apoi am pus uleiul caldut incet-incet,continuand sa framant.Am pus la crescut acoperit cu un prosop curat.
2.Am mestecat branza cu zaharul,zaharul vanilat si ouale.
3.Dupa ce a crescut aluatul am luat bucati de aluat si le-am intins cu sucitorul.Trebuie intins bine.In mijloc am pus o lingura de branza si am inchis branzoaica,aducand aluatul de pe margine in centru.
4.Cand am terminat de facut branzoaicele le-am uns cu galbenus batut cu o lingura de lapte.
5.Am dat la cuptorul preincalzit la 180° timp de 40 de minute,pana s-au rumenit.
Am scos din cuptor,am lasat sa raceasca si le-am pudrat cu zahar pudra.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|