Branzoaice

Postat de lira in Dulciuri
19 Iul 2010 | 6486 vizualizari
Branzoaice

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie sau 2 pliculete
  • 1 lingurita rasa sare
  • apa calduta
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Aluatul este un aluat clasic de paine. Drojdia cu sarea se dizolva intr-o cescuta de apa calduta. In vasul in care este faina formam un "crater" si turnam drojdia dizolvata. Amestecam compozitia si pe masura ce apa este absorbita adaugam putin cate putin pana rezulta un aluat omogen. Cred ca am pus in jur de 250 ml de apa. Vasul cu aluatul se acopera si se lasa la dospit aproximativ 30-40 minute.

Intre timp preparam umplutura. Pur si simplu punem toate ingredientele intr-un bol si le amestecam pana devine o compozitie omogena.

Dupa ce aluatul a dospit luam bucati din el si intindem pe o planseta. Se taie patrate cu latura de aproximativ 10 cm si se pune o lingura de umplutura. Branzoaicele se impachteaza dupa modelul unui plic, iar latura care este deasupra o prindem in asa fel incat varful sa ajunga sub branzoaica pentru a nu se desface la cuptor. Mie mi-au iesit 3 tavi de scutece, pardon de branzoaice, dar pe bune ca parca erau scutece :P .... cine are bebe stie :)

Tava se da la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute pana vedeti ca se rumenesc Cat sunt calde au o crusta crocanta, iar dupa ce se racesc devin moi si pufoase. Sunt bune de nu te mai opresti :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor

Postat de Caty

Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor

Iata cum se prepara Branzoaice calde si pufoase, o reteta pe gustul pofticiosilor Am scos din timp ingredientele ca sa fie la temperatura camerei. Am inceput apoi sa amestec faina cu drojdia...

Citeste continuarea

Desert branzoaice

Postat de mirela0911

Desert branzoaice

Se cerne faina intr-un bol. Se face o gropita in mijloc si se presara lingurita de zahar. Se adauga si drojdia proaspata zdrobita apoi se toarna 100 ml lapte caldut. Se amesteca putin in gropita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2010, 00:21
vreau si eu una.....
la 20.07.2010, 00:38
Si eu vreau!
la 20.07.2010, 03:23
as fura un 5 furcu
la 20.07.2010, 07:14
Am ajuns tarziu ? Si eu vreau una...
la 20.07.2010, 07:42
ce bine arata!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking