Branzoaice cu urda si marar

Postat de delia64 in Dulciuri
4 Mai 2014 | 17571 vizualizari
Branzoaice cu urda si marar

Urdoaice se mai numesc aceste minunataii care sunt pe placul familiei mele si le fac mereu primavara si vara cand gasesc urda proaspata .

Ingrediente

  • 1 kg. faina
  • 1 cub drojdie.
  • 500 ml. lapte
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • 2 linguri razatura de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 50 ml. ulei
  • 100 gr. zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Umplutura
  • 700 gr. urda
  • 150 gr. zahar tos
  • 3 oua
  • 2 zahar vanilat
  • 1 legatura marar
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Cernem faina intr-un castron , facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia , o lingura zahar si o ceasca lapte caldut .

Cand drojdia a inflorit adaugam restul de zahar , smantana, galbenusurile , razatura de lamaie, praful de sare si framantam adaugand laptele caldut .

La final adaugam uleiul incalzit si mai framantam pana se desprinde aluatul usor de pe maini .

Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul aluatul nostru .

Intindem aluatul pe o planseta si formam branzoaicele de marimea dorita .

Umplutura

Urda o amestecam cu zaharul tos , zaharul vanilat , ouale si mararul maruntit .

Punem o lingura de urda in fiecare branzoaica si le asezam in tava , lasam 15 minute la dospit in tava .

Batem oul si cu o pensula ungem fiecare branzoaica .

In cuptorul preancalzit la 180 de grade introducem tava pentru aproximativ 30 de minute .

Pofta buna !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Inghetata cu menta si ciocolata

Postat de Patricia_Iordache_79

Inghetata cu menta si ciocolata

Amestecam 100 ml. lapte cu zaharul si cu 250 ml. frisca lichida. Spalam frunzele de menta si le adaugam in amestecul de frisca. Punem totul pe foc si cand se infierbanta (fara sa fiarba),...

Citeste continuarea

Desert pere posate in vin

Postat de xana

Desert pere posate in vin

Curatam perele de coaja si, cu ajutorul unei lingurite, scobim cotorul cu grija, pentru a le mentine intregi. Le punem apoi intr-o oala adanca, dar nu prea mare, atat cat sa incapa. Taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2014, 16:23
super bune !
la 04.05.2014, 16:30
la 04.05.2014, 16:34
Delia ,ce bunatate de branzoaice ai facut!
la 04.05.2014, 16:38
tiby , tare bune sunt , aseara le-am facut si mai am !!!
la 04.05.2014, 16:38
Cleme

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking