Briosa "Chinois" cu crema de alune

Postat de ctlina in Dulciuri
7 Dec 2015 | 2583 vizualizari

Va propun o varianta de chinois cu crema de alune.   Briosa "Chinois" = un aluat de brioșa umplut cu crema de patiserie.Este originar din Germania, unde este numit Schneckenkuchen însemnând " plăcintă melc ". Într-adevăr, forma sa este compusă din spirale amintind coaja de melc . Unul dintre primii importatori francezi nu vorbea deloc germană. Când a fost livrat de catre furnizorul german si având în vedere dificultatea  de a pronunța numele acestei prajituri, importatorul a răspuns : " În orice caz, pentru mine este chinez " . De atunci termenul chinez= chinois s-a pastrat ca denumire a acestei briose.

Inapoi la reteta

Comentarii (18)

la 07.12.2015, 21:01
yammiiii
la 07.12.2015, 21:01
Buuuna tare ;x
la 07.12.2015, 21:01
la 07.12.2015, 21:09
Ce mult imi place
la 07.12.2015, 21:14
Foarte faina reteta!!! Place!!!
la 07.12.2015, 21:14
Bunatati una si una ne-ai adus
la 07.12.2015, 21:15
buna buna
la 07.12.2015, 21:20
imi place!
la 07.12.2015, 21:31
la 07.12.2015, 21:34
Faina!
la 07.12.2015, 21:41
multumesc la toti
la 07.12.2015, 21:51
Umplutura aia e magica!! Sunt delicioase!
la 07.12.2015, 21:53
Ce bună e! 7
la 07.12.2015, 22:01
vreau si eu
la 07.12.2015, 23:24
Bună

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking