Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
30 Ian 2017 | 3403 vizualizari
Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba

O reteta ce mi-a rămas pe retina, de pe@Leckerschmecker. Bineînțeles că am adus câteva adăugiri a la Panacris ;)

Ingrediente

    • 1 pachet aluat de foietaj 
    • cca. 400 g cotlet de porc 
    • pentru baiț:
    • ulei de măsline
    • sos de soia
    • pentru umplutură:
    • cca. 120 g bacon cubulețe 
    • cca. 150 g brânză cu mucegai nobil 
    • cca. 100 g dulceață de rubarbă a la Panacris , sau orice altă dulceață acrișoară ( coacăze roșii, corcodușe. agrișe, etc.)
    • cca. 150 g alune decojite 
    • 1 bucată ou 

Mod de preparare

Cotletul pus la fezandat, de cu seară, în baiț de soia și ulei de măsline, se taie bucățele, apoi se prăjește ușor împreună cu bucățelele de bacon, cca. 10 minute, la foc mic până se rumenesc.

Se scot din tigaie și se lasă la cald, în sosul rămas se adaugă cca. 100 g de alune, ce se lasă la prăjit cca. 5 minute până ce se rumenesc un pic.

Din aluatul de foietaj, se decupează cca. 6 discuri mari și 6 discuri mici, pentru capac.

Tava specială pentru brioșe, se unge cu ulei, se adaugă discurile mari, se pune câte o lingură din amestecul de carne, apoi bucățele de brânză, alune prăjite, câte o linguriță de dulceață din rubarbă și se acoperă cu discurile pentru capac.

Se ung cu ou și se presară alune mărunțite.

Brioșele aperitiv se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la cca. 200 grade C.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv clatite cu pate si cascaval

Postat de rocsi_1612

Aperitiv clatite cu pate si cascaval

Clatitele: Intr-un bol, mixam ouale cu un praf de sare, apoi si cu uleiul. Adaugam laptele, apa minerala, le amestecam. Punem faina treptat, praful de copt, mararul uscat si putin piper....

Citeste continuarea

Mic dejun cu oua si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Mic dejun cu oua si mozzarella

Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie potrivit de subtire. Ungem un vas mic ceramic cu unt, asezam foaia de aluat. O intepam cu furculita si o ungem cu sosul de legume....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2017, 20:09
Imi plac!
la 30.01.2017, 20:21
Bune!
la 30.01.2017, 20:23
Ce combinatie!
la 30.01.2017, 20:27
bune!
la 30.01.2017, 20:28

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking