Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
28 Apr 2015 | 4374 vizualizari
Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus

Dupa cum am mai spus, imi place sa-mi surprind placut familia, preparand cate ceva de efect, ca in cazul acestor briose. Am preparat aceasta mancare si sub forma de budinca, dar sunt mai atractive briosele. Si in plus, cand imi reuseste ceva, si ca gust si ca aspect, le trec pe o lista speciala, pentru a le prepara si cand am musafiri.

Ingrediente

  • 250 g cus-cus
  • apa in proportie de 3:1
  • 1 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr carne tocata
  • 2 cepe mari, galbene
  • 2 morcovi
  • 2 ardei copti, congelati
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 300 gr ciuperci conservate
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • condimente: cimbru, busuioc, boia de ardei dulce, piper
  • Pentru ornat:
  • rosii deshidratate
  • frunze de patrunjel
  • cascaval ras

Mod de preparare

Preparam cus-cusul in felul urmator: punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare.

Cand incepe sa clocoteasca, adaugam cus-cusul si il lasam sa fiarba pana cand isi mareste volumul si absoarbe toata apa.

Dam vasul deoparte de pe foc si il lasam la rece, apoi mixam un albus de ou spuma si il amestecam cu cus-cusul.

Spuma de albus, va aera putin boabele de cus-cus si le va da un aspect mai placut.

Preparam umplutura.

Curatam legumele si le tocam cubulete.

Punem uleiul la incins si adaugam pe rand, ceapa, morcovul si ciupercile.

Presaram putina sare peste ele si condimente si acoperim vasul sa se inabuse bine.

Le amestecam din cand in cand cu o spatula, sa nu se lipeasca.

Cand se patrund bine, ceapa si morcovul, adaugam usturoiul si ardeiul, mai mestecam de cateva ori si adaugam carnea tocata.

Acoperim din nou vasul si il lasam la foc moale, mestecand din cand in cand sa se asezoneze bine, carnea cu legumele.

Adaugam condimente dupa gust, iar cand carnea este preparata definitiv, adaugam patrunjelul tocat si dam vasul la rece.

Peste carnea tocata si usor racita, adaugam un ou intreg si un galbenus.

Asezam in formele de briose, mai intai cate o lingura de cus-cus, apoi cate o lingura de carne tocata si la final acoperim cu cus-cus.

Asezam cate o bucata de rosie deshidratata si presaram cascaval ras.

Dam formele la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.

Ornam briosele cu patrunjel verde si le putem servi calde cu legume proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose aperitiv cu branza si chimen

Postat de simona72

Briose aperitiv cu branza si chimen

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul sa creasca la loc caldut 30 minute. Intre timp pregatim...

Citeste continuarea

Cartofi cu kaiser, usturoi si cascaval, la tigaie

Postat de Patricia_Iordache_79

Cartofi cu kaiser, usturoi si cascaval, la tigaie

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem felii subtiri. Ii punem intr-o tigaie in care am incins uleiul. Dupa aproximativ 5 minute, adaugam kaiser-ul taiat cubulete. Amestecam si lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2015, 10:21
Super!
la 28.04.2015, 10:22
la 28.04.2015, 10:24
Foarte bune! >
la 28.04.2015, 10:25
Imi place cum se vad bobitele alea de cous-cous...
la 28.04.2015, 10:39
Si nu mai ai,s-au terminaaaat. Arata excelent si cred ca au fost foarte bune!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking