Ingrediente
- 100 ml ulei
- 1 cana zahar (250 ml)
- 1 cana apa minerala
- 1 lingura otet
- 2 cani faina
- 1 lingurita bicarbonat sodiu
- 1/2 lingurita praf copt
- un praf sare
- 50 gr alune padure neprajite (crude)
- 100 gr ciocolata menaj (cuvertura) de post
- coaja rasa portocala
Mod de preparare
- se amesteca uleiul cu zaharul, se toarna treptat apa si otetul, apoi coaja de portocala rasa
- faina amestecata cu sare si praf de copt si bicarbonat se adauga treptat in compozitia de apa si ulei
- se aseaza in forme de briose de hartie, speciale, asezate in tava de la aragaz cate o lingura din compozitie, se adauga cate 3 alune intregi si ciocolata taiata bucati mici, apoi se completeaza cu aluat pana se umpu 3/4 formele pt a lasa loc sa creasca, altfel curg din forme si deasupra se mai presara bucatele de ciocolata si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade (foc potrivit) pentru 30-35 minute. Seface testul cu scobitoarea, dar la mine a fost suficient timpul acesta.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu alune si ciocolata - de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|