Briose cu cafea,mascarpone si pireu de castane

Postat de ela in Prajituri
9 Feb 2012 | 5483 vizualizari
Briose cu cafea,mascarpone si pireu de castane

briosele astea i le dau Claudiei....sunt moi,pufoase si energizante...dau si cafea :))

Ingrediente

  • 50 gr cappuccino praf
  • 1 lingura cafea naturala macinata
  • 2 oua
  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr faina
  • 1 lingura cacaoa
  • 50 ml ulei masline
  • 150 gr crema mascarpone
  • DECOR:
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 gr mascarpone
  • 5 linguri pireu de castane
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite cacaoa nesquik

Mod de preparare

Fierbem apa si o turnam peste cafea si cappuccino si lasam sa se raceasca.

Batem ouale spuma cu zaharul apoi adaugam 150gr mascarpone si omogenizam.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o incorporam in compozitia de mai sus,apoi adaugam uleiul si omogenizam totul foarte bine.Punem aluatul in hartie si tava de briose si dam la cuptor 20-25minute,pana este copt frumos.Scoatem si lasam sa se raceasca.

Mixam frisca cu zaharul vanilat,adaugam apoi crema mascarpone si pireul de castane si omogenizam bine.Punem crema intr-un pos si ornam briosele la care le taiem capacele deasupra.

Restul de compozitie care ne ramane o amestecam cu nesquik-ul si facem mot la briose.

.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cafea,mascarpone si pireu de castane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (119)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura Snickers

Postat de privatelaura

Prajitura Snickers

Albusurile le batem cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o bezea tare. Adaugam faina cu praf de copt si nuca, alternativ, amestecand usor cu o...

Citeste continuarea

Melcisori cu nuca

Postat de andaoana

Melcisori cu nuca

Aluatul Laptele il incalzim putin , si  dizolvam in el drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute. Inr-un castron mai mare punem faina (eu am cernut-o ). In mijlocul ei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2012, 21:12
ce minunatie,briose si cu mascarpone sunt convinsa ca te-ai gandit la mine
si pentru prezentare
la 09.02.2012, 21:13
wow! si wow! super.
la 09.02.2012, 21:13
tot la tine m-am gandit ,radeam singura prin bucatarie cu gandul la virusul mascarpone
la 09.02.2012, 21:16
Gaby,ce dai sa te las sa te uiti la ele???
la 09.02.2012, 21:16
Gaby si pt tine

Vezi toate comentariile (119)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking