Ingrediente
- 250 gr faina alba
- 130 gr zahar brut
- 1 praf sare
- 1 ltga praf copt
- 2 lg cacao neagra
- 1 ou
- 50 ml ulei
- o cana lapte dulce
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 250 gr mascarpone
- 100 gr ciocolata neagra
Mod de preparare
Intr-un castron, amestecam faina, sarea, praful de copt, cacaoa si zaharul. Adaugam oul batut, uleiul si la sfarsit laptele. Ciocolata o faramitam si adaugam in compozitie.
Pregatim forme de briose prevazute cu hartii, turnam cate doua linguri de compozitie in fiecare forma. Dam la cuptorul preincins pentru 30 - 35 minute.
Intre timp, topim ciocolata neagra pe baie de aburi. Lasam un pic sa se raceasca si o mixam cu branza mascarpone. Iese o crema delicioasa, consistenta si fina.
Dupa ce s-au copt, scoatem briosele, le lasam sa se raceasca de tot. Le ornam cu crema de ciocolata si le dam un pic la frigider.
Le putem servi atat la o cafea cat si la un ceai.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|