Ingrediente
- 3 oua
- 250g faina
- 250g zahar
- 100g margarina sau unt nesarat
- 1 esenta rom
- 1 praf sare
- 1 ciocolata amara fara lapte numai din cacao
Mod de preparare
Se freaca zaharul cu margarina/untul pana devine spumoasa. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste amestecul din zahar cu unt, se adauga praful de sare , ouale si esenta de rom si se amesteca cu mixerul pana devine cremoasa.
Se adauga si ciocolata amaruie razuita si se amesteca cu o paleta. Ungem formele cu putin ulei si se toarna compozitie pana la jumatatea formei. Pe deasupra mai presaram cu ciocolata. Se lasa la cuptor pentru 25 min la temperatura de 140 grade. Nu preincalziti cuptorul, cand ati terminat cu briosele ,le punem intr-o tava ,apoi dam la 180 grade pentru 2 min , dupa care la la 140 grade si le lasam la copt pana trec testul cu scobitoarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata amara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|