Briose cu ciocolata gatite de sarbatoare

Postat de magieinfarfurie in Prajituri
17 Dec 2012 | 3257 vizualizari
Briose cu ciocolata gatite de sarbatoare

Vin sarbatorile, vin sarbatorile… Am pregatit briose cu nuci, fructe confiate si muuuuulta ciocolata pe care le-am decorat cu mascarpone in spiritul Sarbatorilor. Aceste briose le-am facut de mai multe ori si de fiecare data am schimbat cate ceva fie le-am facut cu migdale, alune de padure, stafide, si urmatoarea data voi pune cirese amare confiate Debia astept!

Ingrediente

  • 50 g ciocolata neagra;
  • 140 g unt;
  • 140 g zahar;
  • 140 g faina;
  • 100 g nuci macinate;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 50 g fructe confiate (am folosit papaya si coaja de portocala)
  • 100 g smantana;
  • 4 linguri cacao;
  • 3 oua.

Mod de preparare

Intr-o cratita mica se pune untul impreuna cu ciocolata la topit, amestecandu-se din cand in cand pana se formeaza un sos omogen.

Se lasa sa se racoreasca un pic, iar intre timp intr-un castron se amesteca: nucile macinate, faina, praful de copt, zaharul si cacao.

Intr-un alt castron mai mic se bat ouale ca pentru omleta si apoi se incorporeaza si smantana. Acest amestec se adauga peste sosul de ciocolata si se amesteca bine cu ajutoul unui tel. Crema rezultata se adauga peste ingredientele uscate si apoi se incorporeaza cu ajutorul unei linguri. Apoi se adauga si fructele confiate.

Se pregateste tava pentru briose si se imparte amestecul uniform in cele 12 forme.

Se baga in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 20 minute.

Se lasa sa se raceasca si se decoreaza dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata gatite de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Postat de simona72

Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Se foloseste o tava de chec tapetata cu folie alimentara. Pe fundul tavii se pun fursecurile limbi de pisica. Se maruntesc biscuitii digestivi, se adauga untul topit si lichiorul Amaretto. Se...

Citeste continuarea

Briose cu frisca si piure de visine

Postat de rocsi_1612

Briose cu frisca si piure de visine

Briosele: Separam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul, apoi adaugam uleiul si laptele. Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina. Albusurile le batem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2012, 08:52
la 17.12.2012, 09:49
la 17.12.2012, 10:00
delicioase
la 17.12.2012, 10:30
faine
la 17.12.2012, 10:46
frumoase

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking