Briose cu ciocolata (reteta numarul 100)

Postat de Ubulika in Prajituri
11 Oct 2012 | 3268 vizualizari
Briose cu ciocolata (reteta numarul 100)

Ingrediente

  • faina 250
  • Unt topit – 110 g
  • Ciocolata – 100 g
  • Cacao – 2 lg
  • Praf de copt – 1 plic
  • Zahar – 150 g
  • 1 ou
  • Lapte batut – 250 ml
  • 1/4 lg sare
  • 1 lingură esenţă vanilie (sau 1 plic de zahăr vanilat)
  • coajă de la 1 portocală
  • stafide

Mod de preparare

Incingem cuptoru la 190 de grade.Amestecam intr-un vas adanc ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si sarea. Amestecam bine cu o lingura.

Intr-un alt vas, amestecam ingredientele umede: laptele , untul topit, coaja de portocala, esenţa de vanilie si oul. Amestecam tot cu un tel.Punem ingredientele umede peste cele uscate si amestecam usor .

 Punem bucati de ciocolata..si stafidele.

Ungem formele cu putin ulei ..eu am avut forme de hartie.Le punem intr-o tava si punem in fiecare aproximativ 3 linguri de coca..sa nu treaca mai mult de jumate.

Sa ramana cam 1-2 degete.

Se dau la cuptor cam 15-20 de minute..le verificam cu o scobitoare dupa 15 minute,daca iese curata briosele sunt gata.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata (reteta numarul 100)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale

Postat de rocsi_1612

Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale

Prajiturelele: Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati untul, mixati, apoi adaugati gemul de caise, laptele si vanilia. Cerneti faina cu cacaua si praful de copt, le incorporati in...

Citeste continuarea

Desert prajitura DeLatte Mint

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura DeLatte Mint

Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, avand dimensiunile de 36/24 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile impreuna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2012, 21:57
felicitari!la cat mai multe
la 11.10.2012, 21:59
FELICITARI! la cat mai multe!
la 11.10.2012, 22:00
la cat mai multe retete
la 11.10.2012, 22:05
La cat mai multe retete
la 11.10.2012, 22:06

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking