Ingrediente
Pentru briose:
- 6oua
- 200 g zahar
- 1 ciocolata amaruie
- 200 g iaurt
- 150 ml ulei
- 2lg cacao
- 250 g faina
- esenta de rom
- 1 plic praf de copt
Pt crema de ciocolata
- 200 g frisca lichida
- 200 g ciocolata alba
Pt decor:
- 100 g ciocolata neagra
- capsuni
Mod de preparare
Mixam ouale cu zaharul pana se albesc,adaugam iaurtul si mixam bine,apoi uleiul si ciocolata topitaamestecand bine .
Punem faina si cacaoa in ploaie ,praful de copt si amestecam bine,la final adaugam esenta de rom.
Pregatim formele de briose,le umplem pe 3 sferturi si le dam la cuptorul preincalzit pt aprox 20 min,sau pentru siguranta pana trec testul cu scobitoarea :))
Pentru crema de ciocolata alba:
Punem frisca lichida intr-un vas la foc mic,cand s-a incalzit adaugam ciocolata alba si amestecam pana se topeste( Atentie! Frisca nu trebuie sa fiarba) lasam la rece pentru cateva ore si apoi mixam pana se intareste
Ornam briosele cu crema de ciocolata si le decoram cu capsuni si ciocolata neagra!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|