Ingrediente
- Pentru briose:
- 3 oua intregi
- 2 galbenusuri
- 125 g smantana
- 100 g unt topit
- 150 g zahar
- 2 linguri cu cacao neagra
- 1 praf de copt
- esenta de rom
- 200 g faina ( aprox. 15 linguri)
- Pentru crema :
- 2 albusuri
- 100 g fulgi de nuca de cocos
- 10 linguri cu zahar farin
- esenta de rom
Mod de preparare
Aluatul de briose:
Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, smantana,untul topit, esenta si faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Se amesteca bine cu mixerul.
Crema de cocos:
Se bat albusurile spuma.Se adauga zaharul farin, nuca de cocos, esenta si se amesteca bine, sa rezulte o pasta groasa.
Asamblarea:
Pregatim tava de briose.Asezam hartiutele. Turnam aluatul intr-un pos sau intr-o punga si punem un prim strat in fiecare forma . Asezam apoi o lingura cu crema de cocos si inca un strat de aluat , cat sa acopere toata crema. Coacem briosele 15-20 minute in cuptorul deja incalzit.
Vor creste frumos si vor arata ca niste "vulcanei" cu lava alba...gata sa erupa :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema din nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|