Briose din albusuri cu nuca de cocos

Postat de Valyvalentyna in Prajituri
20 Iun 2014 | 4063 vizualizari
Briose din albusuri cu nuca de cocos

Ingrediente

  • 8 albusuri,
  • 8 linguri zahar,
  • 7-8 linguri de faina,
  • 1 esenta vanilie,
  • 5 linguri de ulei,
  • 1 zahar vanilat,
  • 1 praf de copt
  • . Pt. Umplutura:
  • 1 albus de ou,
  • 4 linguri de zahar,
  • 50 gr nuca de cocos,
  • 3 linguri de lapte.
  • Zahar pudra pt. pudrat.

Mod de preparare

Se bat spuma albusurile cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pina devine o spuma lucioasa, in continuare adaugam pe rind uleiul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt si putin cite putin incorporam in compozita de albusuri amestecind usor de jos in sus. Intr-un bol adaugam albusul, nuca de cocos si zaharul, laptele omogenizam bine. Ungem formele de briose cu ulei  adaugam o lingura din compozitie si  una de umplutura apoi mai punem una tot de compozitie {cit sa acoperim umplutura}. Bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 25 de min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din albusuri cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Briose cu crema din nuca de cocos

Postat de Julie

Briose cu crema din nuca de cocos

Aluatul de briose: Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu zaharul. Se adauga  galbenusurile, smantana,untul topit, esenta si faina amestecata cu praful de copt...

Citeste continuarea

Briose cu umplutura din nuca de cocos si mac

Postat de Valclaudia

Briose cu umplutura din nuca de cocos si mac

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Preparam intai glazura alba si umplutura pentru a putea folosi si galbenusurile ramase la compozitia de blat. Asadar: Batem spuma albusul cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.06.2014, 09:24
Delicioase!
la 20.06.2014, 09:29
la 20.06.2014, 09:37
Iau si eu doua la cafea
la 20.06.2014, 10:46
Va multumesc
la 20.06.2014, 10:50
Cu mare drag Andreea

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking