Briose din albusuri cu lamaie

Postat de Sim0naWorld in Prajituri
18 Mar 2012 | 3976 vizualizari
Briose din albusuri cu lamaie

Ingrediente

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar pudra
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • coaja de la o lamaie si o mandarina
  • sucul de la o lamaie micuta si o mandarina
  • esenta de vanilie
  • perle ciocolata
  • nuca de cocos albastra ptr ornat

Mod de preparare

Albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare. Am adaugat zaharul pudra, coaja si sucul de lamaie si mandarina, uleiul si esenta de vanilie, mixand bine compozitia. La urma am pus faina cernuta si amestecata cu plicul de praf de copt, si am amestecat cu o spatula de jos in sus. La urma am adaugat si ciocolata.

Am pregatit formele de briose, ungandu-le cu ulei si tapetandu-le cu hartiute speciale (pe care eu le ung si pe acestea), apoi cu o lingura am adaugat din compozitie in forme. Am dat la cuptor, la 180 grade, ptr 20 minute (sau pana sunt gata).

Cand au fost gata, le-am servit alaturi de o ceasca cu ceai de fructe de padure!

Un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din albusuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert briose din albusuri cu mac

Postat de eumimi

Desert briose din albusuri cu mac

Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma. Adaugam faina, praful de copt si esenta si...

Citeste continuarea

Briose cu umplutura din nuca de cocos si mac

Postat de Valclaudia

Briose cu umplutura din nuca de cocos si mac

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Preparam intai glazura alba si umplutura pentru a putea folosi si galbenusurile ramase la compozitia de blat. Asadar: Batem spuma albusul cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2012, 22:10
da daaaaaaaaaaaa,imi place
la 18.03.2012, 22:11
si mie.
la 18.03.2012, 22:26
iamiii imi place
la 18.03.2012, 22:34
la 18.03.2012, 22:53
nu pot sa nu admir vasele..., dar si briosele!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking