Ingrediente
- 150 g piure de dovleac fiert
- 2 oua mari
- 120 ml iaurt
- 120 ml ulei
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 100 g faina
- 30 g fulgi de cereale cu ciocolata
- 150 g zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita scortisoara
- putina sare
- sirop de artar
Mod de preparare
Intr-un castron se amesteca piureul de dovleac fiert, ouale, iaurtul si uleiul, esenta de vanilie. In alt castron amestecati ingredientele solide, faina, cerealele maruntite (nu trebuie sa fie foarte fin zdrobite), zaharul, praful de copt si bicarbonatul, praful de scortisoara si sarea. Peste ingredientele solide amestecate se adauga ingredientele lichide, amestecand bine compozitia obtinandu-se un aluat mai moale care se pune cu lingura in cupele speciale de briose, cate doua linguri pentru fiecare cupa. Tava cu briose se pune in cuptorul incalzit, unde se lasa la copt pentru 20 - 25 minute sau, stiti voi, proba cu scobitoarea. Se scot briosele pe un grilaj si dupa ce se racoresc se toarna deasupra sirop de artar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|