Briose cu dovleac, alune de padure si crema de branza

Postat de panacris in Dulciuri
25 Oct 2015 | 3322 vizualizari
Briose cu dovleac, alune de padure si crema de branza

Inițial am plecat de la rețeta lui Laura Sava, apoi am adus adăugiri ;) Vă asigur că au ieșit tare bune și aromate ;) Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Pulpă de dovleac copt 200 g,
  • Nuci/Alune de pădure 100 g,
  • Zahăr tos 100 g,
  • Zahăr vanilinat burbon de la Dr. Oetker 1 plic,
  • Făină albă de grâu 120 g,
  • Scorțișoară prudră ½ linguriță,
  • Nucșoară rasă ½ linguriță,
  • Ghimbir pudră ½ linguriță,
  • Cuișoare pudră ½ linguriță,
  • Praf de copt cu șofran 2 linguri,
  • Amoniac ½ plic,
  • Sare iodată ½ linguriță,
  • Ou 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 50 ml,
  • Sana 300 ml,
  • Pentru decorare:
  • Dulceață din dovleac 3-4 linguri,
  • Brânză de vaci cca. 200 g,
  • Zahăr pudră cca. 100 g,
  • Pudră de cacao 2 linguri,

Mod de preparare

Dovleacul se taie în două și se pune la copt în cuptor cca. 60 de minute la 200 grade. După ce s-a copt, se curăță de coajă și se trece prin blender sau aparat de mărunțit, ca să se obtină un piure fin.

Între timp se prăjesc alunele de pădure, decojite, într-o tigaie fără grăsime la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se continuu, ca să nu se ardă ;) Se folosește metoda bucătarilor chinezi de a scutura tigaia, dar dacă nu aveți dexteritatea suficientă sau putere, amestecați cu o lingură de lemn. După ce s-au prăjit se lasă la răcit, cca. 10 minute, apoi se mărunțesc.

Într-un vas încăpător se amestecă ingredientele uscate: zahărul tos și cel vanilinat, mirodeniile, praful de copt, amoniacul, făina, alunele mărunțite și piureul din dovleac copt.

Separat se amestecă energic oul, uleiul și sana. Compoziția rezultată se adaugă peste compoziția semi-uscată, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Aluatul rezultat se toarnă în form de brioșe, tapetate cu unt și făină, sau mai ușor cu hârtii special pentru copt brioșe. Brioșele se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la 200 grade. După ce au trecut testul scobitorii se scot din cuptor și se lasă la răcit. Între timp se prepară crema de brânză, simplă și gustoasă: brânza de vaci se amestecă cu zahărul pudră, până se obține o cremă dulce omogenă.

După ce s-au răcit brioșele, se scobesc cu un aparat special, sau cu nare grijă cu o linguriță, în locașul rămas se pune o linguriță sau două de dulceață din dovleac, rețeta aici: , apoi se acopră cu cremă din brânză și se presară pudră de cacao  ;) Data viitoare voi veni cu o glazură de cacao;) Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dovleac, alune de padure si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Minicozonaci cu ciocolata si rahat

Postat de Valclaudia

Minicozonaci cu ciocolata si rahat

Drojdia se amesteca cu praful de sare si 1 lingura de zahar pana la lichefiere. Adaugam laptele caldut,untul topit si ouale, apoi coaja de lamaie, esenta de vanilie si la final faina....

Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza si zahar ars

Postat de AdrianUdrea

Budinca de paste cu branza si zahar ars

Mai intai se caramelizeaza zaharul intr-un vas, la foc mic, amestecand continuu pentru a nu se arde. Dupa ce se lichefiaza, se toarna in forma de copt si se inclina forma asa incat zaharul sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2015, 17:41
la 25.10.2015, 17:41
Foarte bune!
la 25.10.2015, 18:31
Imi plac asa aromate!!
la 25.10.2015, 18:32
Cred că au iesit o bunătate!
la 25.10.2015, 18:42
ce bune! '

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking