Ingrediente
- 3 oua
- 130 gr zahar
- 300 gr faina
- 250 gr piure de dovleac
- 5 linguri ulei
- scortisoara macinata
- un praf de sare
- 100 gr merisoare
- 5 gr praf de copt
- 5 gr bicarbonat
- 1 plic zahar vanilat
- 250 gr crema de branza
- 3 linguri zahar
- 1 ou ptr umplutura
- zahar pudra ptr decor
Mod de preparare
Intr-un vas, amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul. Amestecam crema de branza cu zaharul si oul si le lasam deoparte ptr umplutura. Mixam intr-un castron piureul de dovleac rece cu ouale, zaharul, uleiul, scortisoara, sarea si zaharul vanilat. Adaugam merisoarele, apoi faina.
Pregatim 12 forme de briose. Punem cate o lingura compozitie, impartim crema de branza, apoi asezam deasupra restul compozitiei. Dam briosele la cuptor, la foc mediu, aproximativ 20-25 minute, pana incep sa se rumeneasca. Servim briosele presarate cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dovleac, merisoare si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|