Ingrediente
- 375 g faina pt. prajituri
- 1 pliculet praf de copt
- o jumatate de lingura bicarbonat de sodiu
- 10 linguri unt (aprox. un pachet de 200 g, ceea ce ramane se poate folosi pt. a unge forma de briose)
- 200 g zahar
- 2 oua
- 360 ml iaurt simplu
- apr. 50 g ciocolata de menaj
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la foc mediu. Se unge cu unt sau cu ulei de masline forma pentru briose.
Se pregatesc intr-un bol faina, praful de copt si bicarbonatul si o jumatate de lingurita de sare. Intr-un alt bol, mai mare, se mixeaza untul cu zaharul, pana ce untul se topeste; se adauga ouale, pe rand, mixand in continuare pana ce se incorporeaza.
Se adauga jumatate din ingredientele uscate, mixand in continuare impreuna cu o treime din iaurt. Apoi amestecati cu o lingura-cu mixerul devine deja mai greu- cealalta jumatate din ingredientele uscate, urmata de o alta treime din iaurt. Amestecati ceea ce a mai ramas din ingredientele uscate si iaurt. Nu amestecati foarte mult. Razuiti in acest amestec fulgii de ciocolata.
Distribuiti in mod egal aluatul pentru briose in formele speciale si lasati la cuptor apr. 25-30 de minute, pana ce capata o culoare aurie spre maro. Dupa ce sunt gata, lasati sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|