Briose cu gem si vanilie

Postat de ionela2682 in Prajituri
12 Oct 2010 | 5328 vizualizari
Briose cu gem si vanilie

Ingrediente

  • 1 1/2 cani de lapte,
  • 1 pastaie vanilie ( am folosit zahar si esenta de vanilie),
  • 1 1/2 ceşti de zahăr,
  • 2/3 ceasca ulei vegetal,
  • 2 oua,
  • 3 1/2 cesti faina,
  • 1 linguriţă praf de copt,
  • 1 lingurita nucsoara,
  • 1 linguriţă de sare,
  • 1/2 linguriţă scorţişoară,
  • 1/2 cana gem de zmeura ( am folosit de capsuni),

Mod de preparare

-laptele se pune la fiert ,se adauga zaharul si esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca


-se amesteca zaharul,uleiul,si ouale in laptele racit


-faina se amesteca cu praful de copt,scortisoara ,nucsoara si sarea si se adauga peste compozitia de mai sus



--se amesteca bine pana se omogenizeaza


-tava se unge si tapeteaza cu faina ,dupa care se pune jumatate din compozitie, se adauga 1 lg de gem si se acopera cu restul de compozitie



-se coc in cuptorul inc-am uns cu gem dupa ce s-au racit.ins pana se rumenesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu gem si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale

Postat de rocsi_1612

Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale

Prajiturelele: Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati untul, mixati, apoi adaugati gemul de caise, laptele si vanilia. Cerneti faina cu cacaua si praful de copt, le incorporati in...

Citeste continuarea

Desert briose cu cirese

Postat de CameliaComan

Desert briose cu cirese

Intr-un bol, punem ingredientele uscate (faina, zaharul, praful de copt, sarea si cacaua). Le amestecam cu o lingura. Topim untul, apoi adaugam esenta de vanilie. Adaugam laptele si untul peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2010, 19:50
Foarte frumoase!
la 12.10.2010, 19:59
la 12.10.2010, 19:59
frumusele foc....
la 12.10.2010, 20:56
mersi fetelor!
la 12.10.2010, 21:08
frumoase

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking