Ingrediente
- 1 1/2 cani de lapte,
- 1 pastaie vanilie ( am folosit zahar si esenta de vanilie),
- 1 1/2 ceşti de zahăr,
- 2/3 ceasca ulei vegetal,
- 2 oua,
- 3 1/2 cesti faina,
- 1 linguriţă praf de copt,
- 1 lingurita nucsoara,
- 1 linguriţă de sare,
- 1/2 linguriţă scorţişoară,
- 1/2 cana gem de zmeura ( am folosit de capsuni),
Mod de preparare
-laptele se pune la fiert ,se adauga zaharul si esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca
-se amesteca zaharul,uleiul,si ouale in laptele racit
-faina se amesteca cu praful de copt,scortisoara ,nucsoara si sarea si se adauga peste compozitia de mai sus
--se amesteca bine pana se omogenizeaza
-tava se unge si tapeteaza cu faina ,dupa care se pune jumatate din compozitie, se adauga 1 lg de gem si se acopera cu restul de compozitie
-se coc in cuptorul inc-am uns cu gem dupa ce s-au racit.ins pana se rumenesc
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu gem si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|