Savarine

Postat de gabrielacuisine in Prajituri
17 Iul 2013 | 12416 vizualizari
Savarine

Cele mai bune savarine pe care le-am manact eu vreodata au fost aceste savarine facute in casa. Nu ma asteptam sa iasa atat de bune! Eu niciodata nu imi comandam savarina la cofetarie pentru ca mi se parea ca mananc frisca pe paine. Serios! Cele facute in casa sunt exceptionale. Le recomand cu mana pe inima. Tin sa mentionez ca eu am facut portie dubla pentru ca se mananca cat ai clipi!

Ingrediente

  • 24 mini savarine (in forme de briose):
  • 8 oua
  • 8 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de vanile
  • Ornat:
  • 600 ml frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita gelatina/ 1 lingura lapte praf (vezi Nota)
  • Sirop:
  • 800 ml apa
  • 400 gr zahar
  • esenta de rom
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Decor:
  • gem de capsuni /jeleu de zmeura /topping de capsuni

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile pana se intaresc apoi adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam pana cand acesta se topeste (ca la bezele).

Se adauga apoi galbenusurile apoi adaugam pesmetul si il incorporam in aluat cu o paleta iar la final, adaugam faina.

Preincalzim cuptorul la 180ºC, pregatim o tava de briose cu hartii speciale , turnam in fiecare forma alutt cat sa se umple 3 sferturi apoi le coacem pana cand trec testul scobitorii.

Intre timp pregatim siropul:

Punem apa si zaharul intr-o craticioara si fierbem pana cand zaharul este dizolvat (eu il fierb un pic mai mult ca sa mai scada putin si sa capete consistenta).

Tragem siropul de pe foc si il lasam sa se raceasca apoi adaugam romul si vanilia.

Frisca o mixam 1 minut la viteza medie apoi adaugam zaharul pudra si mixam pana cand se intareste.

Nota: daca ati patit sa vi se lase frisca, puteti sa o intariti adaugand o linugra de lapte praf sau 1 lingurita gelatina. La 600 ml frisca eu am pus 1 lingurita de gelatina, inmuiata in apa calduta apoi dizolvata pe baie de abur sau la microunde 30 sec. Se adauga in frisca aproape de final, cand frisca se intareste.

Scoatem savarinele din cuptor, le desprindem de hartiute si le lasam sa se raceasca. Cand s-au racit, le taiem un capacel la baza mica (cea de jos) si le asezam intr-o tava ca sa le insiropam.

Eu am folosit tot siropul, am insiropat atat baza mare cat si capacelul fiecarei savarine.

Punem frisca intr-un sac a poche (sprit) si spritam pe fiecare savarina frisca din belsug.

Deasupra, punem capacelul si glazuram cu gem de capsuni sau topping de inghetata de capsuni sau jeleu de zmeura. Eu am facut de data aceasta cu topping de capsuni, dar am glazurat doar in momentul servirii deoarece se va scurge pe margini.

Eu am fost foarte incantata de reteta, am facut-o de doua ori si cred ca o sa mai fac vara asta ca sunt nemaipomenite!

Va urez succesc si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Retete similare

Desert Baba cu rom

Postat de katty

Desert Baba cu rom

Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia,...

Citeste continuarea

Desert savarina tiramisu

Postat de Constelatialeu

Desert savarina tiramisu

Aluat : Mai intai pregatim ploolish-ul. Intr-un castronel punem faina, drojdia si laptele, amestecam si lasam la dospit la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul. In vasul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2013, 23:32
Tu n-ai somn gabrielo de postezi bunaciuni de-astea la miezul noptii?
la 17.07.2013, 23:34
excelente
la 17.07.2013, 23:35
bun bun
la 17.07.2013, 23:40
wow ce bunaciuni!
la 17.07.2013, 23:45
Ce pofta mi-ai facut!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking