Briose cu mac

Postat de miha in Dulciuri
22 Iun 2010 | 5134 vizualizari
Briose cu mac

Cu dedicatie speciala pentru Vlad al Nataliei, care astazi a implinit 6 anisori. Poate candva vom reusi sa ajungem si noi la petrecere. :)) La multi ani, pui mic!

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g smantana
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura mac
  • 1 praf de copt
  • 200 g faina
  • Pentru decor:
  • 200 ml frisca

Mod de preparare

50 g zahar se caramelizeaza, apoi se "stinge" cu lapte caldut. Se adauga macul, se pune din nou pe foc si se dau cateva clocote. Se da deoparte si se lasa la racit, pana se topeste caramelul.

Ouale se mixeaza foarte bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga restul de zahar.  Punem  untul topit, apoi smantana. Se omogenizeaza, apoi se incorporeaza laptele cu caramel si mac, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se va obtine o compozitie ca de chec, de consistenta unei smantani groase.

Se pune compozitia in forme si se dau la cuptor la foc mediu, in jur de 25 de minute, pana se rumenesc.

Se orneaza cu frisca batuta si bombonele colorate pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert briose din albusuri cu mac

Postat de eumimi

Desert briose din albusuri cu mac

Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma. Adaugam faina, praful de copt si esenta si...

Citeste continuarea

Desert briose cu lamaie, mac si ricotta

Postat de Valclaudia

Desert briose cu lamaie, mac si ricotta

Lamaia se spala, se sterge cu hartie absorbanta, se rade coaja, apoi se taie in doua si se stoarce zeama. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Separam ouale. Batem albusurile spuma cu praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2010, 23:49
Vai, Miha, ce sa spun, sint coplesita de emotii In citeva minute se implinesc cei fix 6 ani, retraiesc acum clipele de atunci.. Multumesc din suflet! Mai am o juma din tortul aniversar, servesc pe toata lumea cu cite o feliuta virtuala, sper sa ajunga! Te pup!
la 22.06.2010, 23:55
La Multi Ani pt Vlad si pt tine,miha,5 furcu,arata extraordinar briosele
la 22.06.2010, 23:59
Vlad La Multi Ani,sa cresti mare si sanatos Miha esti o adevarata maestra.
la 23.06.2010, 00:05
Eu vrea cea mai mare felie Natalia! La multi ani inca o data pentru pui mic!
la 23.06.2010, 00:06
Multumesc Ramona. Le-am facut cu drag.

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking