Desert briose cu lamaie, mac si ricotta

Postat de Valclaudia in Dulciuri
8 Iul 2017 | 5695 vizualizari
Desert briose cu lamaie, mac si ricotta

Ingrediente

  • 4 oua mari de casa
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 linguri apa minerala
  • un praf de sare
  • 2 linguri ricotta
  • 2 linguri seminte de mac
  • 1 lamaie bio (zeama si coaja data pe razatoare)
  • 6 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

Lamaia se spala, se sterge cu hartie absorbanta, se rade coaja, apoi se taie in doua si se stoarce zeama.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt si ricotta.

Adaugam zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, apa minerala si semintele de mac.

In compozitia aceasta, incorporam alternativ spuma de albusuri si faina cernuta.

Asezam hartiute de copt in tava de briose, le umplem cu compozitie la 3/4 din capacitate, apoi dam tava la cuptor pentru 35 minute.

Facem testul cu scobitoarea, scoatem briosele coapte din cuptor, apoi din tava pe un gratar, le lasam la racit si le pudram inainte de servire cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu lamaie, mac si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Felii de ciocolata

Postat de RuxyRux

Felii de ciocolata

Untul se topeste, se trage vasul de pe foc si in el fierbinte se pune untul de cacao si ciocolata se omogenizeaza. Ouale cu praful de sare,  vanilia si zaharul se mixeaza 5 minute pana isi...

Citeste continuarea

Prajitura bicolora in forma de peste

Postat de ctlina

Prajitura bicolora in forma de peste

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Intr-un bol se bat ouale,  se adaugă zahărul si se bat cu un tel pana se albesc. Puneți iaurtul , untul moale și  amestecati bine. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2017, 23:41
la 09.07.2017, 00:24
O combinatie excelenta
la 09.07.2017, 07:11
la 09.07.2017, 07:15
Delicioase!
la 09.07.2017, 11:39
Servesc una la

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking