Desert briose cu lamaie, mac si ricotta

Postat de Valclaudia in Dulciuri
8 Iul 2017 | 5726 vizualizari
Desert briose cu lamaie, mac si ricotta

Ingrediente

  • 4 oua mari de casa
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 linguri apa minerala
  • un praf de sare
  • 2 linguri ricotta
  • 2 linguri seminte de mac
  • 1 lamaie bio (zeama si coaja data pe razatoare)
  • 6 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

Lamaia se spala, se sterge cu hartie absorbanta, se rade coaja, apoi se taie in doua si se stoarce zeama.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt si ricotta.

Adaugam zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, apa minerala si semintele de mac.

In compozitia aceasta, incorporam alternativ spuma de albusuri si faina cernuta.

Asezam hartiute de copt in tava de briose, le umplem cu compozitie la 3/4 din capacitate, apoi dam tava la cuptor pentru 35 minute.

Facem testul cu scobitoarea, scoatem briosele coapte din cuptor, apoi din tava pe un gratar, le lasam la racit si le pudram inainte de servire cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu lamaie, mac si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura pufoasa cu prune si stafide aurii

Postat de Valclaudia

Prajitura pufoasa cu prune si stafide aurii

Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul si se albesc....

Citeste continuarea

Desert cu biscuiti, nuca si rahat

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cu biscuiti, nuca si rahat

Se rup biscuitii, iar rahatul se taie bucatele. Se pun intr-un castron. Formele de silicon se umezesc cu apa rece, apoi se lipesc de peretii lor pungute sau folie pentru a scoate desertul mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2017, 23:41
la 09.07.2017, 00:24
O combinatie excelenta
la 09.07.2017, 07:11
la 09.07.2017, 07:15
Delicioase!
la 09.07.2017, 11:39
Servesc una la

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking