Ingrediente
- briose :
- 250g zahar
- 200g faina
- 450 ml lapte
- 70 g cacao
- 30 ml ulei
- 1 praf de copt
- Crema:
- 50 ml lapte
- 50 g ciocolata alba
- 2 galbenusuri
- 1 plic gelatina
- 250 g mascarpone
- 250 ml frisca lichida
- 100 g zahar
Mod de preparare
Briose: Amestecam toate ingredientele cu laptele si uleiul. Se ung formele de briose cu putin ulei, se umplu cu compozitie si se dau la cuptor pentru 30/45 de minute la 160 grade.
Ne ocupam de crema: Frecam galbenusurile cu jumatate din zahar, apoi laptele si ciocolata rasa, se amesteca bine pana se incorporeaza. Il punem la fiert la foc mic pana se ingroasa. Amestecam gelatina cu 3 linguri apa rece, apoi o punem peste crema luata de pe foc, amestecam, apoi punem mascarponele, cealalta jumatate de zahar si frisca lichida. Crema o dam la rece pentru 1h.
Taiem capacele la briose si le umplem cu crema de mascarpone!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|