Ingrediente
- 100 gr fulgi de ovaz
- 250 gr iaurt
- 150 gr faina
- 50 gr nuci tocate marunt
- 1 lingurita praf de copt
- scortisoara
- 3-4 nectarine
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1 ou
- 125 gr zahar
- 80 ml ulei
- 50 gr ciocolata alba +1 lingura frisca lichida pentru decor
Mod de preparare
Amestecam intr-un vas faina , nucile , scortisoara , praful de copt si bicarbonatul .
Punem intr-un vas iaurtul si fulgii de ovaz, ii amestecam si ii lasam sa se inmoaie 10 minute .
Spalam nectarinele si le taiem cubulete . Le punem peste fulgii de ovaz inmuiati .
Mixam bine oul intreg cu zaharul , pana isi dubleza volumul , apoi adaugam uleiul .Adaugam amestecuul de fulgi si fructe , amestecul de faina si omogenizam bine compozitia.Punem compozitia in 12 forme de briose . Dam tava la cuptor 25 de minute , pana se rumenesc frumos .
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nectarine si fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|