Briose cu nuci--reteta fara gluten

Postat de adnia in Dulciuri
28 Feb 2013 | 4313 vizualizari
Briose cu nuci--reteta fara gluten

Iin ciuda titlului (care e oarecum generalizant...ca doar asa ne e mai usor sa le numim pe toate), eu va prezint astazi niste muffins cu nuci, facute cu faina fara gluten. Cu toate ca aveam ceva emotii in privinta texturii lor, pot afirma cu mandrie ca mi-au iesit pufoase-pufoase, aerate, usurele si gustoase! Si..cel mai important, pot fi consumate cu incredere de adultii si copiii care sufera de intoleranta la gluten (si sunt destul de multi, sa stiti).

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 gr. nuci
  • 150 ml apa
  • 250 gr. iaurt
  • 2 lingurite amestec condimente pt. turta dulce--pudra (scortisoara, cuisoare, anason, cardamom, ghimbir)
  • sirop de brad (pe post de indulcitor...dar puteti folosi si zahar)
  • aprox. 50 gr. faina de orez
  • 2 lingurite pudra din tarate de psyllium
  • 1 plic praf de copt.

Mod de preparare

 

Incepem prin a hidrata nucilein apa cca 1 ora. (acest lucru le activeaza enzimele, le "trezesc" la viata, dar si ajuta blenderul sa le proceseze mai usor).
Dupa ce s-au hidratat, nucile se pun in blender si se mixeaza cu apa, pana devine o compozitie fina. Se adauga iaurtul, ouale, siropul de brad si parful de copt. Dupa o mixare perfecta, se rastoarna compozitia obtinuta intr-un bol si se adauga faina de orez si restul de ingrediente. Se amesteca totul cu o spatula...acum e gata de turnat in forme (cu ajutorul unei linguri) si de dat la cuptor.Se coc la 180 grade pt. aprox. 12-15 min.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuci--reteta fara gluten" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac dospit la rece

Postat de katty

Cozonac dospit la rece

Cernem faina intr-un vas mare. Intr-un castron, punem 2-3 linguri de faina. Fierbem 150 ml lapte in clocot si al adaugam peste faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase. Lasam faina...

Citeste continuarea

Desert tarta cu mere

Postat de Meea

Desert tarta cu mere

Eu am un prieten bun care face toată treaba pentru mine și a trebuit doar să pun toate ingredientele pentru aluat în mașina pentru frământat și să aștept să își facă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2013, 21:15
bune
la 28.02.2013, 21:19
la 28.02.2013, 21:26
Ce imi plac cum au iesit!
la 28.02.2013, 22:03
la 28.02.2013, 22:16

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking