Guguluf (briose) cu nuci si ciocolata

Postat de Sidy in Prajituri
13 Dec 2012 | 2710 vizualizari
Guguluf (briose) cu nuci si ciocolata

Un guguluf si niste briose fine si delicioase pt amatorii de nuca si ciocolata.... Reteta o am din retetarul de pe site-ul Dr Oetker( plus ce am mai adaugat eu), a iesit un guguluf numai bun de drum sau de servit dimineata la o cafeluta.

Ingrediente

  • 150 g faina
  • 100 g amidon alimentar
  • 150 g zahar tos
  • 250 g zahar pudra
  • 100 g miez nuca
  • 175 ml ulei
  • 125 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri rase ness
  • 100 ml apa fierbinte
  • 100 g ciocolata
  • 5 oua
  • 1 baton vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 lingurite polen

Mod de preparare

Macinam nuca si razuim ciocolata. Ness-ul il amestecam in apa fierbinte.

Separam  albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul tos si miezul vaniliei( dupa ce am taiat-o si l-am scos cu ajutorul lamei unui cutit).

Faina o amestecam cu amidonul, praful de copt si nucile macinate.

In albusurile batute adfaugam uleiul si amestecam sa se omogenizeze bine.

Galbenusurile le mixam cu zaharul praf, apoi adaugam laptele.

Faina o incorporam in amestecul de albusuri, apoi adaugam si galbenusurile mixate.Omogenizam.

La sfarsit adaugam cafeaua , ciocolata rasa, coaja de lamaie si polenul.Amestecam sa se omogenizeze.

Intr-o forma de guguluf, unsa cu unt si presarata cu faina , punem compozitia.

Pentru ca forma mea de guguluf nu este asa de mare si mi-a mai ramas aluat, l-am pus in 6 forme de briose.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru aproximativ 30 de minute, sa se coaca.

Lasam sa se raceasca in forma 10 minute , apoi se scoate si se pudreaza cu zahar praf.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf (briose) cu nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornulete fragede

Postat de andaoana

Cornulete fragede

Intr-un castron inalt punem faina , iar in mijlocul ei adaugam galbenusurile, untul la temperature camerei , untura , coaja razuita de lamaie , smantana si otetul . Framantam aluatul bine pana...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu smantana si nuca

Postat de sufletista

Desert prajitura cu smantana si nuca

Foi-Mixam ouale cu zaharul pana ce se topesc, adaugam uleiul si untul la temperatura camerei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2012, 08:31
Am ajuns prima asa ca te rog sa-mi dai o felie generoasa din bunatatea asta.
la 13.12.2012, 08:34
Eheeeeeeeiiiiii ce nebunie e aici!
la 13.12.2012, 08:39
ce-mi plac dulciurile astea
la 13.12.2012, 08:46
la 13.12.2012, 08:49

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking