Guguluf (briose) cu nuci si ciocolata

Postat de Sidy in Prajituri
13 Dec 2012 | 2734 vizualizari
Guguluf (briose) cu nuci si ciocolata

Un guguluf si niste briose fine si delicioase pt amatorii de nuca si ciocolata.... Reteta o am din retetarul de pe site-ul Dr Oetker( plus ce am mai adaugat eu), a iesit un guguluf numai bun de drum sau de servit dimineata la o cafeluta.

Ingrediente

  • 150 g faina
  • 100 g amidon alimentar
  • 150 g zahar tos
  • 250 g zahar pudra
  • 100 g miez nuca
  • 175 ml ulei
  • 125 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri rase ness
  • 100 ml apa fierbinte
  • 100 g ciocolata
  • 5 oua
  • 1 baton vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 lingurite polen

Mod de preparare

Macinam nuca si razuim ciocolata. Ness-ul il amestecam in apa fierbinte.

Separam  albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul tos si miezul vaniliei( dupa ce am taiat-o si l-am scos cu ajutorul lamei unui cutit).

Faina o amestecam cu amidonul, praful de copt si nucile macinate.

In albusurile batute adfaugam uleiul si amestecam sa se omogenizeze bine.

Galbenusurile le mixam cu zaharul praf, apoi adaugam laptele.

Faina o incorporam in amestecul de albusuri, apoi adaugam si galbenusurile mixate.Omogenizam.

La sfarsit adaugam cafeaua , ciocolata rasa, coaja de lamaie si polenul.Amestecam sa se omogenizeze.

Intr-o forma de guguluf, unsa cu unt si presarata cu faina , punem compozitia.

Pentru ca forma mea de guguluf nu este asa de mare si mi-a mai ramas aluat, l-am pus in 6 forme de briose.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru aproximativ 30 de minute, sa se coaca.

Lasam sa se raceasca in forma 10 minute , apoi se scoate si se pudreaza cu zahar praf.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf (briose) cu nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu rulada si mousse de vanilie

Postat de Creatsa

Prajitura cu rulada si mousse de vanilie

Blatul de rulada: Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si cele 3 linguri de apa rece. Am adaugat treptat zaharul mixand bine pana am obtinut o bezea tare ,apoi am adaugat...

Citeste continuarea

Prajitura vieneza cu capsuni

Postat de mirela0911

Prajitura vieneza cu capsuni

Blatul: Se coc 2 blaturi separat. Un blat se prepara astfel: Se separa 4 oua. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2012, 08:31
Am ajuns prima asa ca te rog sa-mi dai o felie generoasa din bunatatea asta.
la 13.12.2012, 08:34
Eheeeeeeeiiiiii ce nebunie e aici!
la 13.12.2012, 08:39
ce-mi plac dulciurile astea
la 13.12.2012, 08:46
la 13.12.2012, 08:49

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking