Briose cu peltea (jeleu) din flori de soc

Postat de TAB1TA in Dulciuri
31 Mai 2013 | 4678 vizualizari
Briose cu peltea (jeleu) din flori de soc

Briose pufoase, usor umede. Reteta dupa care m-am inspirat este Briose cu mure a lui Rocsi. Multumesc Rocsi!

Ingrediente

  • 3 oua
  • 170 ml ulei (cred ca ies mai bune cu unt)
  • 300 g zahar
  • 250 g iaurt
  • 250-300 g faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1/2 esenta de vanilie
  • coaja rasa de portocala sau lamaie
  • peltea (jeleu) din flori de soc

Mod de preparare

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-un bol mai adanc se mixeaza ouale cu zaharul  pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste.

Se incorporeaza usor uleiul, apoi iaurtul.

Se amesteca 200 g faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se amesteca treptat in compozitie. Apoi se mai adauga faina pana obtinem compozitia putin mai groasa ca la chec.

La final se adauga coaja rasa de portocala si esenta de vanilie.

Se pun hartiute de copt in tava de briose si se umplu cu 3/4 din compozitie.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 170° pentru aproximativ 30 de minute, pana devin putin rumene coapte.  Se face testul cu scobitoarea.

Cand sunt gata se ung cu peltea sau dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu peltea (jeleu) din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert gogosi cu aluat de cartofi

Postat de oanapl

Desert gogosi cu aluat de cartofi

Pui cartofii la fiert cu tot cu coajă până intră furculiţa în ei. Când sunt fierţi, îi cureţi de coajă şi îi zdrobești. Dacă folosiţi robotul de...

Citeste continuarea

"Pachetele" cu rahat

Postat de Adele

"Pachetele" cu rahat

Se pregateste aluatul, intr-un vas se amesteca faina cu zahar, sare, praf de copt, coaja de lamaie si portocoala, se adauga ouale, iaurtul, esenta si untul si se framanata alautul pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2013, 14:27
ce frumoase sunt
la 31.05.2013, 14:32
foarte dragute!
la 31.05.2013, 14:34
la 31.05.2013, 14:35
foarte frumos
la 31.05.2013, 14:40
frumoase si gustoase!

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking