Brioşe cu scorţişoară şi glazură de ciocolată

Postat de ionix in Prajituri
19 Oct 2010 | 6851 vizualizari
Brioşe cu scorţişoară şi glazură de ciocolată

am pornit de la reteta lui Bitza, muffins cu iaurt, dar am modificat cantitatile... mersic... ah, pana si sotul a mancat :D

Ingrediente

  • 150 g iaurt
  • 100 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet cu praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • circa 10 linguri cu faina
  • 1 ou
  • o lingura cu scortisoara
  • pentru glazura:
  • 3 linguri cu unt
  • o ciocolata amaruie (100 g)

Mod de preparare

preparare briose:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Oul se bate bine impreuna cu iaurtul si un praf de sare. Se adauga treptat uleiul si apoi zaharul, amestecand intruna pana cand se topeste zaharul. Se pune scortisoara si zaharul vanilat iar apoi amestecam bine. Separat amestecam jumatate din cantitatea de faina cu praful de copt, apoi turnam usor peste restul compozitiei. Aluatul trebuie sa aibe consistenta mai groasa decat a smantanei.

Se pregatesc formele de briose, adica se ung cu putin unt si se pudreaza cu faina. Fiecare forma de briosa se umple cam 3/4 din volumul fiecareia, pentru a lasa loc sa creasca. Se coace la foc mediu, in cuptorul preincalzit.

Mie in 15-20 de minute mi-au copt si mi-au iesit 14 briose.

Dupa ce s-au copt le scoatem, dar dupa ce am facut testul cu scobitoarea si le lasam sa se raceasca putin.

Intre timp facem glazura:

Punem ciocolata impreuna cu untul la topit, amestecand intruna pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Dupa ce s-a topit, turnam peste briose si lasam sa se raceasca. Se servesc cu lapte caldut sau un ceai.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe cu scorţişoară şi glazură de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose cu mere si glazura de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Briose cu mere si glazura de ciocolata

Merele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem cubulete si le amestecam cu scortisoara. Separama ouale. Mixam albusurile spuma cu zaharul,pana devine ca o bezea. Adaugam galbenusurile,apoi...

Citeste continuarea

Briose cu mere si glazurate cu ciocolata

Postat de MyCookingLife

Briose  cu mere si glazurate cu ciocolata

Se amesteca ingredientele uscate (faina, praful de copt, cacao,bicarbonatul, aromele, sarea). Separat, se bat ouale cu zaharul spuma. Se adauga alternativ ulei si lapte si se omogenizeaza bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2010, 09:01
pana si sotul, cica)))
neatza!
la 19.10.2010, 09:19
mie imi plac indeferent daca sunt cu iaurt sau nu
la 19.10.2010, 09:37
mai ,nu se poate nu e data cind o reteta i-mi face cu ochiu si sa nu fie semnata de tine! .am sa pun de o portie pina sa ajunga azi copiii de la scoala.merci si o zi bunaaa +furculicile de rigoare
la 19.10.2010, 10:05
Eiiii...daca a mancat si sotul...vreau si eu...
la 19.10.2010, 10:10
M-am intors sa pun furcile, ca p-aia iar ma trage Gabi de urechi.

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking