Briose cu spuma de caramel

Postat de eduard_09 in Dulciuri
1 Oct 2013 | 4558 vizualizari
Briose cu spuma de caramel

sursa- Rocsi, multumesc

Ingrediente

  • 3 oua
  • 120 g iaurt
  • 100 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cacao neagra
  • 130 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Spuma de caramel
  • 3 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • ciocolata rasa pentru decor

Mod de preparare

Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste,adaugam uleiul ca la maioneza,iaurtul,amestecam faina cu praful de copt si cacao,o cernem deasupra oualor,adaugam esenta si omogenizam cu miscari de jos in sus cu o paleta,

Tapetam tava de briose cu hartie sau o ungem cu unt si tapetam cu  faina.

Umplem formele cca trei sferturi,dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min pana trece testul cu scobitoarea,

Le lasam sa se raceasca in forme,

Spuma de caramel-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,

Intre timp caramelizam zaharul si adaugam in fir subtire peste albusuri mixand continuu pana se omogenizeaza

Eu le-am decorat cu spuma de caramel dar se pot servi si simple

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu spuma de caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Inghetata de vanilie cu topping de dulceata de visine

Postat de Pungasa_Rogue

Inghetata de vanilie cu topping de dulceata de visine

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea.  Se bate frisca, dupa care se adauga...

Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz

Postat de rocsi_1612

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de ovaz

Punem in blender ciocolata rupta bucatele ii dam cateva pulsuri. Peste, adaugam miezul de nuca si mai pulsam pana si aceasta este maruntit. Untul, de la temparatura camerei il mixam cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2013, 22:18
arata bine
la 01.10.2013, 22:20
la 01.10.2013, 22:21
ce frumoase sunt
la 01.10.2013, 22:22
la 01.10.2013, 22:25

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking