Briose cu spuma de caramel

Postat de eduard_09 in Dulciuri
1 Oct 2013 | 4543 vizualizari
Briose cu spuma de caramel

sursa- Rocsi, multumesc

Ingrediente

  • 3 oua
  • 120 g iaurt
  • 100 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cacao neagra
  • 130 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Spuma de caramel
  • 3 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • ciocolata rasa pentru decor

Mod de preparare

Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste,adaugam uleiul ca la maioneza,iaurtul,amestecam faina cu praful de copt si cacao,o cernem deasupra oualor,adaugam esenta si omogenizam cu miscari de jos in sus cu o paleta,

Tapetam tava de briose cu hartie sau o ungem cu unt si tapetam cu  faina.

Umplem formele cca trei sferturi,dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min pana trece testul cu scobitoarea,

Le lasam sa se raceasca in forme,

Spuma de caramel-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,

Intre timp caramelizam zaharul si adaugam in fir subtire peste albusuri mixand continuu pana se omogenizeaza

Eu le-am decorat cu spuma de caramel dar se pot servi si simple

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu spuma de caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Galuste cu prune

Postat de gurita_ta2005

Galuste cu prune

Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare.Se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure si ii lasam sa se raceasca. Prunele se taie pe o parte si se scot samburii,se pun intr-un...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Mai intai, am pus pe baie de aburi, ciocolata si frisca lichida, pana ce s-a topit ciocolata, atentie nu trebuie sa dea in fiert, doar sa se incalzeasca, cat se topeste ciocolata. Apoi am pus la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2013, 22:18
arata bine
la 01.10.2013, 22:20
la 01.10.2013, 22:21
ce frumoase sunt
la 01.10.2013, 22:22
la 01.10.2013, 22:25

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking