Briose cu spuma de cocos colorata in roz

Postat de Valclaudia in Dulciuri
15 Mai 2016 | 2817 vizualizari
Briose cu spuma de cocos colorata in roz

Ingrediente

  • 6 oua de casa
  • un praf de sare
  • 10 linguri de zahar tos
  • 6 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri apa minerala
  • 8 linguri faina
  • 100 gr. fulgi de cocos
  • colorant rosu, optional
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 2-3 linguri de lapte
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 2-3 linguri de lapte
  • bombonele colorate
  • inimioare albe si roz

Mod de preparare

Separam ouale.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Aeszam formele de briose din silicon tapetate cu hartiute de copt briosele.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare si 5 linguri de zahar.

Cand spuma este ferma renuntam la mixer,luam deoparte 2-3 linguri de spuma isr in restul adaugam putin colorant rosu si fulgii de cocos, apoi amestecam usor cu lingura.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Adaugam uleiul in fir subtire, apoi rand pe rand cele 6 linguri de apa minerala.

Incorporam usor faina si cele 2-3 linguri spuma de albusuri.

Punem cate o lingura de compozitie de blat in fiecare forma de briosa, apoi adaugam cate o lingurita de umplutura  si acoperim apoi umplutura cu restul compozitiei de blat.

Dam tava la cuptor pentru 30 minute, eu am folosit functia de coacere cu ventilatie.

Scoatem briosele din cuptor, le lasam sa se raceasca apoi le glazuram cu ciocolata topita in 2-3 linguri de lapte si decoram dupa inspiratie cu bombonele colorate si inimioare :x

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu spuma de cocos colorata in roz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinte Bostanei

Postat de RODIMUR

Desert placinte Bostanei

Pentru aluat, se pune făina albă în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul, untul moale,...

Citeste continuarea

Desert panettone cu fructe confiate

Postat de panacris

Desert panettone cu fructe confiate

Ouăle se amestecă energic cu zahărul, până se omogenizează. Laptele călduț se amestecă cu drojdia și zahărul aromat vanilinat. Într-un bol mare se cerne făina, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2016, 21:56
la 15.05.2016, 22:03
la 15.05.2016, 22:14
buna buna
la 15.05.2016, 22:18
OOOZ!! asa spunea o nepotica
la 15.05.2016, 23:41

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking