Briose cu visine

Postat de Geanina87 in Prajituri
6 Apr 2014 | 11989 vizualizari
Briose cu visine

Si pentru ca mi-au ramas 5 albusuri de la tortul diplomat, m-am gandit sa fac rapid niste briose. Bine am facut! Sunt delicioase :)

Ingrediente

  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • esenta de vanilie
  • o mana de visine congelate
  • un praf de copt
  • un praf de sare

Mod de preparare

Visinele se pun intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Albusurile se mixeaza spuma tare, adaugand cate o lingura de zahar. Va rezulta o bezea lucioasa.Punem uleiul si esenta si mixam inca un minut.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza cu grija in albusuri. Visinele decongelate si scurse de zeama se introduc in compozitie, insa pastram cateva pentru a le aseza deasupra. Ungem formele cu putin ulei, turnam compozitia pe 3/4 din forma, deasupra punem si visinele pastrate si dam la cuptorul preincalzit 180° pentru 25-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert briose pufoase cu visine si ciocolata

Postat de mirela0911

Desert briose pufoase cu visine si ciocolata

Se pregateste tava pentru briose cu formele de hartie specifice acestora. Se lasa deoparte. Oul, zaharul, zaharul vanilat si praful desare se mixeaza bine pana ce se topeste tot zaharul. Se...

Citeste continuarea

Desert briose cu visine si iaurt

Postat de merisor67

Desert briose cu visine si iaurt

Pregătim aluatul pentru brioșe cu vișine și iaurt. Pornim cuptorul la 180 de grade. Mixăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu zahărul până...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2014, 20:47
la 06.04.2014, 20:50
frumusele
la 06.04.2014, 20:54
Delicioase!
la 06.04.2014, 20:59
Tare bune sunt
la 06.04.2014, 21:02

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking