Briose cu visine

Postat de RuxyRux in Prajituri
7 Mai 2014 | 4020 vizualizari
Briose cu visine

Minunate spun eu...si-apoi va las pe voi dragi bucatarasi sa le descoperiti ....

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 25 gr unt( topit)
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja de lamaie( sau portocala daca doriti)
  • visine( eu am avut congelate)
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Modul de preparare este simplu, iar daca avem toate ingredientele la indemana, ne miscam foarte rapid si usor.

Separam ouale cu atentie.

Albusurile le mixam cu 50 de gr. de zahar pudra, ca la bezea.( in jur de 3 minute)

Galbenusurile le amestecam cu  zaharul pudra ramas( 50 gr.), praful de sare, vanilia, coaja de lamaie si le mixam 3 minute pana se deschid la culoare si devin cremoase. In acest moment vom adauga uleiul usor ca la maioneza, apoi si untul topit si racit. Punem si faina  in ploaie si mixam in continuare.

Adaugam jumatate din cantitatea de albus si amestecam tot cu mixerul , usor,  pana omogenizam bine totul.

Oprim mixerul si lasam o singura paleta in vas. Vom pune restul de albus si il vom invalui usor in compozitie cu paleta fara sa amestecam foarte mult sau foarte tare.

Punem cu lingura din aluat in formele pe care le-am tapetat cu hartiute de briose. Deasupra asezam visinele, eu nu am pus mai mult de trei bucati, astfel incat sa nu impiedic coacerea.

Coacem prajiturelele la foc potrivit( 190 grade)( sau program de patiserie), in jur de 20 sau 25 de minute pana ce trec testul cu scobitoarea.

Lasam briosele sa se raceasca si apoi daca dorim le decoram cu zahar pudra vanilat. 

Briosele sunt dulci suficient, asa ca daca nu va plac deserturile dulci puteti renunta la zaharul pentru decor.

Serviti-le cu placere la micul dejun, sunt un deliciu garantat! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert briose pufoase cu visine si ciocolata

Postat de mirela0911

Desert briose pufoase cu visine si ciocolata

Se pregateste tava pentru briose cu formele de hartie specifice acestora. Se lasa deoparte. Oul, zaharul, zaharul vanilat si praful desare se mixeaza bine pana ce se topeste tot zaharul. Se...

Citeste continuarea

Desert briose cu visine si iaurt

Postat de merisor67

Desert briose cu visine si iaurt

Pregătim aluatul pentru brioșe cu vișine și iaurt. Pornim cuptorul la 180 de grade. Mixăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu zahărul până...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2014, 10:14
Ce frumoase sunt briosele tale ,Rux ...o briosa si pentru mine la cafea se poate ?
la 07.05.2014, 10:15
Da iubitico frumoasa...cu mare placere si drag! , iti multumesc ca esti aici!
la 07.05.2014, 10:16
Minunate!!
la 07.05.2014, 10:21
la 07.05.2014, 10:23
delicioase

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking