Ingrediente
- -1/2 kg visine
- -5 oua
- -7 linguri de faina neagra
- -6 linguri de zahar brut
- -cacao
- -1 pliculet praf de copt
- -100 g ciocolata amara
- -esenta de rom
- -ulei pentru uns formele
Mod de preparare
Pentru briose cu visine am avut nevoie de o jumatate de kilogram de visine si de cinci oua. Mai intai m-am apucat sa scot samburii din visine si le-am lasat alaturi intr-un castronel. Apoi am batut ouale cu mixerul ca pentru pandispan, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a dizolvat, apoi am pus faiana, praful de copt, esenta de rom si, fiindca am vrut sa fac briose cu cacao, am pus si cateva grame de cacao. Deci pana aici am urmat pasii ca pentru un pandispan, singura exceptie este ca am facut compozitia ceva mai densa.
Eu am folosit faina neagra pentru aceste briose, iar pentru un plus de aroma in compozitie am adaugat si sucul pe care visinele si l-au lasat in castron.
Cand compozitia a fost gata, am adaugat bucatele de ciocolata rasa si visinele. Am uns formele pentru briose cu ulei de sussan, am turnat compozitie in fiecare forma de briosa cam pana la jumatate si am dat la cuptor. In 15 minute deja erau facute, cuptorul a fost potrivit la treapta a doua – al meu coace foarte repede chiar si fara preincalzire.
Le-am scos din forme dupa ce le-am lasat putin la racit si le-am asezat frumos pe un platouas.
Sunt nemaipomenit de savuroase, sincer nu ma asteptam sa iasa atat de bune
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|