Briose din albusuri, cu alune,cacao,merisoare si stafide

Postat de panacris in Dulciuri
27 Ian 2017 | 2829 vizualizari
Briose din albusuri, cu alune,cacao,merisoare si stafide

Un alt desert bazat pe albușuri.   P.S. Am plecat de la o minunată reteță a Mihaelei Simiuc.   http://www.dulciurifeldefel.ro/briose-din-albusuri-cu-nuca-de-cocos-si-ciocolata/

Ingrediente

  • 10 bucăți albuș de ou 
  • 10 linguri zahăr tos 
  • 5 linguri ulei de nucă 
  • 4 linguri arahide măcinate 
  • ½ linguriță esență de vanilie 
  • ½ linguriță sare de mare 
  • 1 plic praf de copt 
  • 4 linguri pudră de cacao 
  • 4 linguri stafide și merișoare 
  • arahide nesărate

Mod de preparare

Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă.

Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează.

Se presară arahidele măcinate, făina cernută împreună cu praful de copt.

Se amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări de sus în joc.

Apoi se adaugă merișoarele și stafidele, amestecându-se până ce se înglobează.

Un sfert din compoziția rezultată se pune într-un bol, se adaugă pudra de cacao și se amestecă ușor, până ce se înglobează.

În forme special pentru brioșe, tapetate cu hârtie sau unse cu puțin unt și făină, se adaugă câte o lingură de compoziția albă, apoi una din cea cu cacao.

Deasupra se ornează cu alune.

Se pun la copt în cuptor la foc mediu, cca. 150 grade, cca. 40 de minute, până ce se rumenesc și trec testul scobitorii.

Se scot brioșele din forme și se lasă la răcit, pe un grătar, apoi se pudrează cu zahăr praf.

 

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din albusuri, cu alune,cacao,merisoare si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert briose de vanilie cu ciocolata in interior

Postat de Pungasa_Rogue

Desert briose de vanilie cu ciocolata in interior

Ouale, zaharul, zaharul vanilat, uleiul, laptele, faina si praful de copt se pun intr-un castron si se mixeaza cat sa se amestece. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-o tava...

Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata si gem

Postat de timea

Fursecuri cu ciocolata si gem

Intr-un bol amestecam cu un tel untul cu zaharul pudra si cu oul. Razuim ciocolata, apoi coaja de portocala, adaugam bicarbonatul stins cu suc de portocala si omogenizam. Incorporam treptat aprox...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2017, 16:02
la 27.01.2017, 16:32
bune bune
la 27.01.2017, 16:49
Ce prietene sunt alunele,merisoarele si stafidele astea, mereu se aduna la tine in bucatarie...
la 27.01.2017, 16:56
Îmi place combinația!
la 27.01.2017, 17:18
Ce deliciu!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking