Briose din albusuri, cu alune,cacao,merisoare si stafide

Postat de panacris in Dulciuri
27 Ian 2017 | 2808 vizualizari
Briose din albusuri, cu alune,cacao,merisoare si stafide

Un alt desert bazat pe albușuri.   P.S. Am plecat de la o minunată reteță a Mihaelei Simiuc.   http://www.dulciurifeldefel.ro/briose-din-albusuri-cu-nuca-de-cocos-si-ciocolata/

Ingrediente

  • 10 bucăți albuș de ou 
  • 10 linguri zahăr tos 
  • 5 linguri ulei de nucă 
  • 4 linguri arahide măcinate 
  • ½ linguriță esență de vanilie 
  • ½ linguriță sare de mare 
  • 1 plic praf de copt 
  • 4 linguri pudră de cacao 
  • 4 linguri stafide și merișoare 
  • arahide nesărate

Mod de preparare

Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă.

Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează.

Se presară arahidele măcinate, făina cernută împreună cu praful de copt.

Se amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări de sus în joc.

Apoi se adaugă merișoarele și stafidele, amestecându-se până ce se înglobează.

Un sfert din compoziția rezultată se pune într-un bol, se adaugă pudra de cacao și se amestecă ușor, până ce se înglobează.

În forme special pentru brioșe, tapetate cu hârtie sau unse cu puțin unt și făină, se adaugă câte o lingură de compoziția albă, apoi una din cea cu cacao.

Deasupra se ornează cu alune.

Se pun la copt în cuptor la foc mediu, cca. 150 grade, cca. 40 de minute, până ce se rumenesc și trec testul scobitorii.

Se scot brioșele din forme și se lasă la răcit, pe un grătar, apoi se pudrează cu zahăr praf.

 

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din albusuri, cu alune,cacao,merisoare si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert inghetata de ciocolata cu rom

Postat de katty

Desert inghetata de ciocolata cu rom

Intr-o craticioara punem zaharul, amidonul, sare si cacao si incepem sa turnam cate putin lapte caldut amestecand continuu. Punem vasul la foc mic si fierbem pana se ingroase. Dam jos vasul si...

Citeste continuarea

Desert coronita de Florii (de post)

Postat de Constelatialeu

Desert coronita de Florii (de post)

Cernem faina intr-un castron, facem o adancitura si punem drojdia uscata si putin zahar. Adaugam un pic de suc fanta incalzit si amestecam putin, lasam 10 min sa se activeze drojdia, presaram...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2017, 16:02
la 27.01.2017, 16:32
bune bune
la 27.01.2017, 16:49
Ce prietene sunt alunele,merisoarele si stafidele astea, mereu se aduna la tine in bucatarie...
la 27.01.2017, 16:56
Îmi place combinația!
la 27.01.2017, 17:18
Ce deliciu!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking