Briose din albusuri, cu alune,cacao,merisoare si stafide

Postat de panacris in Dulciuri
27 Ian 2017 | 2989 vizualizari
Briose din albusuri, cu alune,cacao,merisoare si stafide

Un alt desert bazat pe albușuri.   P.S. Am plecat de la o minunată reteță a Mihaelei Simiuc.   http://www.dulciurifeldefel.ro/briose-din-albusuri-cu-nuca-de-cocos-si-ciocolata/

Ingrediente

  • 10 bucăți albuș de ou 
  • 10 linguri zahăr tos 
  • 5 linguri ulei de nucă 
  • 4 linguri arahide măcinate 
  • ½ linguriță esență de vanilie 
  • ½ linguriță sare de mare 
  • 1 plic praf de copt 
  • 4 linguri pudră de cacao 
  • 4 linguri stafide și merișoare 
  • arahide nesărate

Mod de preparare

Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă.

Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează.

Se presară arahidele măcinate, făina cernută împreună cu praful de copt.

Se amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări de sus în joc.

Apoi se adaugă merișoarele și stafidele, amestecându-se până ce se înglobează.

Un sfert din compoziția rezultată se pune într-un bol, se adaugă pudra de cacao și se amestecă ușor, până ce se înglobează.

În forme special pentru brioșe, tapetate cu hârtie sau unse cu puțin unt și făină, se adaugă câte o lingură de compoziția albă, apoi una din cea cu cacao.

Deasupra se ornează cu alune.

Se pun la copt în cuptor la foc mediu, cca. 150 grade, cca. 40 de minute, până ce se rumenesc și trec testul scobitorii.

Se scot brioșele din forme și se lasă la răcit, pe un grătar, apoi se pudrează cu zahăr praf.

 

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din albusuri, cu alune,cacao,merisoare si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Clatite cu mere caramelizate

Postat de simona72

Clatite cu mere caramelizate

Pentru aluatul de clatite: se amesteca faina cu drojdia. Ouale se bat cu un tel ca pentru omleta, se adauga zaharul,sarea si extractul de vanilie. Peste ouale batute se adauga faina, se amesteca...

Citeste continuarea

Melcisori cu nuca

Postat de caroline

Melcisori cu nuca

Punem intr-un pahar drojdia maruntita,1 lingura de zahar,2 linguri cu lapte caldut ( nu fierbinte) si 3 linguri cu faina si lasam 5 minute acoperit. Separat punem intr-un bol restul de faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2017, 16:02
la 27.01.2017, 16:32
bune bune
la 27.01.2017, 16:49
Ce prietene sunt alunele,merisoarele si stafidele astea, mereu se aduna la tine in bucatarie...
la 27.01.2017, 16:56
Îmi place combinația!
la 27.01.2017, 17:18
Ce deliciu!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking