Briose "flori de cires"

Postat de postavaru in Dulciuri
30 Oct 2011 | 4711 vizualizari
Briose "flori de cires"

Ingrediente

Aluat:
  • 3 galbenusuri
  • 60 g unt
  • 220 g iaurt gras
  • 80 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 20 g drojdie
  • 500 g faina
Umplutura:
  • 50 g unt moale
  • dulceata sau nutella
Mai avem nevoie de:
  • 20 g unt
  • 1 lingura zahar tos
  • 16 jumatati de cirese (eu am folosit capsuni)
Glazura:
  • 4 linguri zahar pudra
  • zeama de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare

Frecam drojdia cu 2 lingurite de zahar, pana se lichefiaza apoi o amestecam cu iaurtul. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar si zaharul vanilat si le adaugam peste drojdie si iaurt.

Cernem faina intr-un castron si adaugam un praf de sare. Incepem sa framantam adaugand cate putin din amestecul de drojdie, iaurt si galbenus. La final adaugam untul topit, dar nu fierbinte si framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Acoperim si lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut, rasturnam aluatul pe masa infainata sau unsa cu ulei si intindem o foaie dreptunghiulara.
Ungem foaia cu cele 50 g unt moale si apoi repartizam gemul (eu am folosit gem de corcoduse).

Rulam aluatul incepand cu latura scurta.
Intindem din nou aluatul in foaie dreptunghiulara si il rulam tot pe latura scurta.

Cu mainile unse cu ulei alungim putin ruloul pentru a obtine o sectiune mai ingusta. Cu foarfeca de bucatarie taiem felii de 1.5 cm grosime. Tot cu foarfeca crestam fiecare bucata, formand astfel "petalele".

Asezam apoi in formele de briose unse cu unt. In mijlocul fiecarei briose punem cate o jumatate de cireasa (eu am folosit capsuni mai mititele).

Lasam briosele la crescut in tava, pana se incinge cuptorul. Punem pe fiecare briosa cate o bucatica de unt si presaram zahar tos.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit ~30 de minute.

Pentru glazura amestecam zaharul pudra cu zeama de lamaie pana obtinem o glazura de consistenta smantanii.

Briosele fierbinti le glazuram si le lasam sa se raceasca.

Sursa: Laura Laurentiu

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose "flori de cires"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose "Flori de cires"

Postat de miha

Briose "Flori de cires"

Copiii si-au exprimat dorinta de a manca niste cozonac. Ei bine, si cum aveam in cap de mai multa vreme reteta de briose de la Ancuta , mi-am zis ca acum e momentul. :) Pentru aluat am facut...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2011, 13:03

ce frumoase-s
la 30.10.2011, 13:07
Si mie imi plac!

la 30.10.2011, 14:03
Unde-s, unde-s? vreau si eu batar una
la 30.10.2011, 14:28
la 30.10.2011, 14:48
beyyyyy nu mai radeti ca nu pot incarca pozele

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking